Feestelijke overhandiging Flevour Box

Op vrijdag 2 oktober hebben wethouder Roelie Bosch en zakenvrouw van het jaar Nasima el Bachiri-Ouamar de Flevour Box van Oktober in ontvangst genomen. Nadia Zerouali, ambassadeur van de Flevour Box en Bauke van der Veen, bestuurslid van de vereniging Flevofood overhandigden de Flevour Box vrijdagmiddag bij Zorgkwekerij Weet Hoe Je Leeft in Almere als blijk van waardering voor hun inzet voor de stad Almere.

De Flevour Box
De Flevour Box is een maandelijkse inspiratie box waarmee inwoners van Flevoland kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap en de seizoenen. De Flevour Box zit vol overheerlijke en wisselende seizoensproducten uit de provincie Flevoland: van aardappelen en bieten tot honing en quinoa. De inhoud van de box wordt samengesteld met producten van boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers die lid zijn van de vereniging Flevofood. Haal de smaak van Flevoland in huis door de box te bestellen via lokaalvoedselflevoland.nl.

Een blijk van waardering
In de aankomende maanden zal de vereniging Flevofood elke maand twee Flevour Boxen weggeven in de zes gemeenten die Flevoland telt: Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk. Dit doet Flevofood als blijk van waardering naar de gemeente en de inwoners voor hun betrokkenheid in de gemeente en/of hun lokale inzet voor een groener, gezonder en meer lokaal voedselsysteem. Want alleen samen kunnen we een positieve impact realiseren op de regionale voedseleconomie, het milieu en de relatie tussen producent, afnemer en consument.

In de duurzaamheidsagenda en in de voedselstrategie van de gemeente Almere heeft de stad het beschikbaar maken van lokaal voedsel voor de consument als belangrijk punt geformuleerd. In samenwerking met vereniging Flevofood wordt hier door beide partijen hard aan gewerkt en is de Flevour Box een van de manieren om dit mogelijk te maken.

Een lokale voedselketen
De vereniging Flevofood is een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Met het stimuleren van consumptie en productie van Flevofood, willen zij met elkaar een positieve impact realiseren op de regionale voedseleconomie, het milieu en de relatie tussen producent, afnemer en consument. Met verschillende initiatieven binnen en buiten de provincie streven zij hun missie na.

Elke eerste vrijdag van de maand wordt de Flevour Box uitgebracht. De box is via het internet te bestellen als losse box of in abonnementsvorm voor drie maanden. De Flevour Box van november is te bestellen tot maandag 2 november en op 6 november op te halen bij verschillende afhaalpunten door heel Flevoland. De box is ook in Flevoland thuis te laten bezorgen tegen een meerprijs van €7,95. Kijk op lokaalvoedselflevoland.nl voor meer informatie over de box en voor het plaatsen van je bestelling.

Fotografie: Jan Dekker

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring