Elektrische bussen voor allGo in Almere

Na de succesvolle test afgelopen week van 7 volledig elektrische BYD bussen op de stadsdienst in Almere, worden deze bussen per 28 februari ingezet op de dienstregeling. “Met de bussen is een hele week proefgereden op de busbaan in een zogenaamde schaduwdienstregeling. Dit om te zien of het bereik voldoende was en om onze chauffeurs te instrueren over het rijden met een elektrische bus”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder bij Keolis Nederland, de vervoerder die in Almere onder het merk allGo het openbaar vervoer verzorgt.

Het gaspedaal van een elektrische bus werkt veel directer en deze bussen trekken sneller op dan een bus met verbrandingsmotor. Daarbij moet de bestuurder efficiënt met de bus leren rijden, zodat er altijd voldoende energie aan boord is om de ritten uit te kunnen rijden. De test van afgelopen week toonde aan dat de bussen in bereik aan de verwachtingen voldoen. “Het is een prima bus, goed om mee te rijden”, was het oordeel van onze chauffeurs.

Tevens is het bijladen via de nieuwe oplaadpunten op de vestiging van allGo in Almere Buiten getest. “Op basis van deze uitgebreide testritten, hebben wij er vertrouwen in dat we met de elektrische bus een betrouwbare dienstregeling kunnen rijden”, aldus Hanneke Ruiter.

De bussen hebben aan de binnenzijde alle faciliteiten die ook op de andere allGo bussen beschikbaar zijn. Denk aan dubbele informatieschermen, een digitale routestrip, WIFI en in de zwarte stekkerdozen aan de wanden ook USB oplaadpunten voor mobiele apparatuur. Daarmee is de elektrische bus een volwaardige bus.

De elektrische bussen worden als eerste ingezet op de lijnen M5 en M6 en eventueel op de M3, M4 en M7. Nu is het aan de reizigers in Almere om kennis maken met de elektrische bussen.

Landelijk beeld is dat steeds vaker elektrische bussen worden ingezet, met als doel de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen, geluidsoverlast te beperken en zo de leefbaarheid van steden te verbeteren. Met de nieuwe elektrische bussen verwachten allGo en de gemeente Almere een flinke stap in die richting te hebben gemaakt.

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring