Eerste oogstdag ‘Meer Bomen Nu’ in Beatrixpark

Overal staan jonge boompjes en struiken op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Op zaterdag 3 december slaan Almere en Meer Bomen Nu de handen ineen om in het Beatrixpark deze zaailingen te redden. Iedereen die dat wil mag meehelpen. Wethouder Jesse Luijendijk zal ook aanwezig zijn bij deze eerste oogstdag in Almere.

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we boompjes en struiken een tweede kans geven. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. In Almere starten we de campagne in het Beatrixpark, waar Meer Bomen Nu samenwerkt met de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark (BBB).

Iedereen mag meehelpen
Iedereen kan helpen, je hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben. De zaailingen hebben al een nieuwe bestemming, maar uiteraard mag elke vrijwilliger ook wat jonge bomen en struiken mee naar huis nemen.

Oogstdag Meer Bomen Nu
Locatie: parkeerplaats (achter voormalige sauna) in het Beatrixpark, Beatrixlaan 1
Datum: zaterdag 3 december 2022 van 13.30 tot 16.30 uur

Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers schappen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Met alleen de bomen die bij kwekers vandaan komen, kunnen we de klimaatdoelen niet halen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring