Een serene sensitieve ervaring op het Almeerderstrand

Eind september vulde de pop-up bubbels van het ‘Labyrinth of the Senses’ zich tijdens een prachtige zonsondergang met een grandioos schouwspel. De aanwezige bezoekers genoten van theater, film, poëzie, licht en geluid op het anders zo stille strand bij StrandLAB achter de dijk bij Vis à Vis.

De Grand Finale was de einpresentatie van de artist in residence van CitySenses bij StrandLAB Almere afgelopen zomer. Twee bezoekers vatten de avond perfect samen. Jos Koster: ‘Een magische avond, ik heb genoten.’ En Caro Slingerland: ‘Het was betoverend.’ Een kleine honderd mensen dompelden zich figuurlijk onder in de elementen vuur, water, aarde en lucht. Het project [CirKL] van de Almeerse stichting CitySenses gaat over circulaire economie, bewustzijn, ecologie en opnieuw connecten met onze natuur. En dat doen ze via aanraakbare kunst met een verhaal.

Vijfenzeventig strandstoelen stonden in halve cirkel klaar op het strand rond de veelkleurig verlichte bomen en bubbels. De avond startte met een schimmenspel van de artiesten en kunstenaars die later in de avond belevingsworkshops gaven. Woordkunstenaar Florian Frey liet zijn publiek focussen op hun doelen in het leven en creëerde een vurig mystiek tussen de bomen. Suzanne Barbara Art gebruikt water in haar kunstwerken. Ze had een oester uit het strandzand gebeeldhouwd waarin zij de parel bleek. Leonie van der Voort vertelde over de kracht van de aarde en liet het publiek via een ritueel ervaren wat klei kan betekenen voor onze gezondheid en Mireille Schermer bracht een ode aan de wind met haar collectie ‘gevonden veren’ op imponerende verentotems.

De avond gaf een verrassend inzicht in hoe we ons als mens verhouden tot de elementen. De avond werd besloten met een korte film van Martijn van der Weijden: The Elements. En met een drankje op afstand. Organisatoren Mira Ticheler en Marcel Kolder blikken enthousiast terug: ‘Volgend jaar gaan we zeker deze voorstellingen en workshops zeker herhalen.’

 

Fotografie: Erwin Budding Photography

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring