Een bus met een boodschap

In aanloop naar de Floriade in 2022 is Almere op weg om steeds groener te worden. Dat is niet alleen te zien in allerlei projecten waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt, maar ook op de weg met de elektrische bussen die het openbaar vervoer in Almere verzorgen. Deze ‘vergroening’ wordt extra benadrukt door één speciale bus met een opvallend en afwijkend ontwerp: de Growing Green Cities-bus. Deze bus is een rijdende boodschap aan Almere en haar bezoekers: De Floriade komt eraan en we gaan steeds duurzamer leven.

Aandacht voor de Floriade
Donderdag 5 april jl. is met de opdrachtgever van het ontwerp, de gemeente Almere, een uitstapje gemaakt om de bus te presenteren én om te ervaren wat er bij komt kijken om met een elektrische bus een dienstregeling te rijden. Tijdens de rondleiding zijn de laadfaciliteiten op de allGo-vestiging in Almere Buiten geïnspecteerd. “Ik heb de bus al een paar keer zien rijden”, aldus Tjeerd Herrema, wethouder in Almere. “Hij valt op, je kijkt toch eens extra. En ze zijn ook nog eens heel stil. We zijn blij dat elektrische stadbussen nu ook hier worden ingezet, want dat past bij onze ambities om als gemeente groen en gezond te zijn. En deze speciale Growing Green Cities-bus is extra leuk in aanloop naar de Floriade in 2022.”

Een initiatief van de vervoerder, mogelijk gemaakt door de gemeente Almere
Het idee voor een bus met een duurzaam thema stamt uit het aanbod dat Keolis Nederland, die onder het merk allGo het busvervoer in Almere verzorgt, tijdens de openbare aanbesteding heeft gedaan. De gemeente Almere heeft het ontwerp verzorgd, Keolis Nederland de uitvoering. Uiteindelijk is besloten één van de zeven in Almere rijdende elektrische BYD bussen anders vorm te geven. “Daarmee valt juist die ene bus extra op”, vindt Herrema.

De gemeente, die dispensatie heeft gegeven voor een bus met afwijkend ontwerp, is blij met dit aanbod van Keolis Nederland. Deze rijdende reclame is uitermate geschikt om mensen in Almere te bereiken en mee te laten denken en werken aan de ontwikkeling van Almere als groene en gezonde stad. Zo is er aandacht voor “groener” denken en is er aandacht voor de belangrijke thema’s rond de komende Floriade.

De Growing Green Cities-bus zelf bekijken? Rij eens mee op lijn M7 waar deze bus regelmatig op wordt ingezet.

Foto Growing Green Cities bus
Op de bijgevoegde foto staan (vlnr) Janine van Verseveld (accountmanager allGo), Tjeerd Herrema (Wethouder Almere), Spank de Quack (MPO allGo) en Raymond Prudon (marketeer allGo).

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring