Economische Agenda voor aantrekkelijk vestigingsklimaat

Met de Economische Agenda geeft Almere richting aan het weerbaarder maken van de economie. Almere kiest ervoor om samen met ondernemers en partners beter over het voetlicht te brengen wat de stad zakelijk te bieden heeft en waarom investeren en ondernemen in Almere veel oplevert. ICT & Tech en Logistiek zijn sectoren waarin Almere al sterk in is en verder kan uitblinken met banengroei en bij de zakelijke profilering van de stad.

Daarnaast komt er meer ondersteuning voor Start-ups en Scale-ups, ruimte voor meer ontmoetingsplekken en versterken wij de zakelijke netwerken in de stad en met de samenwerkingspartners in de regio. Ook is er oog voor het bevorderen van de match tussen wat Almeerders te bieden hebben op de arbeidsmarkt en waar bij bedrijven behoefte aan is. Circulaire Economie en Toerisme & Recreatie zijn thema’s die kansrijk zijn om verder te ontwikkelen.

De Economische Agenda, die bijdraagt aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, is op basis van advies en in gesprek met de stad, ondernemers en deskundigen tot stand gekomen. Het college heeft de uitgangspunten hiervoor ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Foto: Maarten Feenstra

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring