Duurzaam Almere

Bijna drie jaar geleden alweer maakten we samen met de gemeente het ‘Groene Boekje van Almere’. Dit magazine bevestigde wat we eigenlijk al wisten: dat duurzaamheid echt in het DNA van Almere zit. Alle Almeerse wijken bestaan bijvoorbeeld uit veel water en natuur; de fiets- en wandelpaden, de busbanen en het autoverkeer zijn allemaal van elkaar gescheiden en ook de stadsverwarming is kenmerkend voor dit Almeerse gedachtegoed. Het heeft ervoor gezorgd dat Almere een voorsprong heeft op andere Nederlandse steden als het gaat om de duurzaamheidsuitdagingen van vandaag.

Almere heeft de ambitie om energieneutraal te worden, de stad klimaatbestendig te maken en afvalloos te zijn door grondstoffen opnieuw te gebruiken. Het nieuwste voorbeeld hiervan is het hergebruik van het Duitsland Paviljoen, dat op de Floriade stond. Almeerder Jim van der Wardt van Circuloco gaat het hergebruiken op Broedplaats de Steiger in Almere Haven om circulaire ontwikkelingen in de regio te laten zien en ervaren. Het Japanse paviljoen gaat hergebruikt worden als verzamelgebouw van de Coöperatie Oosterwold. Deze coöperatie is een startup van een groep bewoners uit Oosterwold, waaronder Jan-Albert Blaauw, met de ambitie om de teelt en afzet van alle stadslandbouw in deze wijk af te stemmen. Het zijn prachtige voorbeelden van initiatieven die een snelle start hebben kunnen maken dankzij de Floriade die in Almere plaatsvond.

Ik ben heel blij, dat er zoveel initiatieven in Almere zijn ontstaan, die hartstikke nodig zijn in onze huidige wereld. Het is bijzonder, dat steeds meer bedrijven elkaar weten te vinden in onze stad. De kansen voor de groene economie in Almere zijn groot. We hebben de kennis en de netwerken én we zijn niet bang om te experimenteren. Wat mij betreft een gouden combinatie om onze groene ambities met elkaar te realiseren!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!
(036) 548 50 48
almere-citymarketing.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring