De kermis in Almere Buiten gaat niet door

De Halloweenkermis in Almere Buiten gaat niet door. Deze kermis zou eind oktober plaatsvinden. Gezien de huidige omstandigheden acht de organisator, Almere City Marketing (ACM), het onverantwoord om deze door te laten gaan.

Op basis van de huidige noodverordening zou de kermis wel mogen plaatsvinden, omdat het gaat om een zogeheten doorstroomlocatie. Er zou een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig mogen zijn, mits deze van te voren een tijdvak gereserveerd zouden hebben. Een dergelijke reserveringsplicht heeft elders in Nederland echter al laten zien, een drempel te zijn voor kermisbezoekers. Bovendien is de huidige noodverordening geldig tot 20 oktober a.s. De verwachting is, dat de maatregelen daarna eerder strenger zullen worden dan soepeler.

Nik Smit, directeur van Almere City Marketing: “Feitelijk verandert het landschap elke dag en dat brengt grote onzekerheid met zich mee. Aan de ene kant is er een financieel risico; er moeten aanzienlijke extra kosten gemaakt worden voor een corona-proof organisatie en opbouw, terwijl de kans groot is dat de kermis alsnog niet door kan gaan, of dat er tijdens de opbouw alsnog een negatief advies komt. Aan de andere kant, en dat is de belangrijkste afweging, is het sentiment er nu niet naar om een publiekstrekkend evenement te organiseren. Hoe leuk de kermis ook is, het is op dit moment een niet noodzakelijk risico voor de volksgezondheid. Wij nemen daarom onze verantwoordelijkheid en gelasten de kermis dan ook af. Uiterst teleurstellend, maar op dit moment het meest verstandig.”

Fotografie: Fred Rotgans

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring