De feestmaand in Almere Centrum

Almere Centrum, 29 november 2022 – In december wordt Almere Centrum omgetoverd in feestelijke sferen en staat alles in het teken van feestshoppen. Er komt een grote schaatsbaan, er zijn optredens en verlichte selfiespots en er zijn meerdere extra koopavonden. Gekochte cadeaus kunnen bovendien ook dit jaar weer worden ingepakt bij de gratis inpakservice. 

Schaatsbaan Ally on Ice
Vanaf zaterdag 3 december kan er op het Forum geschaatst worden op echt ijs in de overdekte schaatsbaan. Voor €2,50 kan er een uur geschaatst worden. Bezoekers die voorafgaand aan het schaatsen komen winkelen, krijgen in deelnemende winkels een voucher voor gratis toegang. Ook op vertoon van de Almere Centrum Klantenkaart is toegang gratis. Deze kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV Almere. Er kan niet op eigen schaatsen geschaatst worden. Daarom zijn er gratis leenschaatsen verkrijgbaar op Forum 7. De schaatsbaan blijft tot 8 januari staan en er kan elke dag geschaatst worden. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Verlichte selfiespots
De mooiste, feestelijke herinneringen leg je ook dit jaar weer vast in Almere Centrum. Verspreid door de stad staan prachtige, spraakmakende verlichte figuren die de perfecte achtergrond voor selfies vormen. De skiënde ijsbeer staat dit jaar op de Grote Markt en Ally de aap en de zittende Kerstman zijn te vinden op het Stationsplein. In de Stationsstraat ter hoogte van de Schrijverstraat staat de grote Naaldhak. Op het Forum en de Citadel staat een schitterende gouden glitterkerstboom, de kerstkok staat op het Belfort, op de Diagonaal kan onder de kerstboom worden doorgelopen en in het NS-station staat een mega feestcadeau. Alle sefliespots blijven tot 31 december staan. 

Feestinkopen en gratis inpakservice 
De feestmaand is altijd gezellig, maar levert ook de nodige inkoopstress op. Om daar het hoofd aan te bieden zijn er verschillende extra koopavonden. Naast de vaste koopavonden op donderdag, blijven veel winkels op de vrijdagen 2 en 23 december open tot 21.00 uur om de laatste sinterklaas- en kerstcadeaus te kopen. Van 17 t/m 24 december kunnen deze vervolgens gratis worden ingepakt bij de inpakservice op de Citadel 91. Handig voor wie een lange rij in de winkel wil voorkomen of zelf niet zo handig is met inpakken. 
 
Optredens in kerstsferen
Op zaterdag 17 en 24 december en op zondag 18 december staan er verspreid door Almere Centrum bijzondere en leuke optredens op het programma. Bezoekers worden in kerststemming gebracht door bijvoorbeeld Brassband Almere, kerstkoren, zanggroepen en door Draaiorgeltje Pineutje en de Notenkrakers. Kinderen kunnen de Kerst-elf en haar rendier ontmoeten en ook de Kerstman zelf komt langs. 

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit zo’n 400 winkels en horecagelegenheden. Niet voor niets is Almere Centrum uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. 

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend. 

Almerecentrum.nl 

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring