Cyberveiligheid is thema van zesde Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum

Almere Centrum, 19 februari 2019 – Op zaterdag 25 mei wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere georganiseerd. Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt.

Het thema van deze editie is ‘Cyberveiligheid’. De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden ze aandacht aan preventie. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

Het uitgangspunt van de dag is dat het publiek zich bewust wordt van de risico’s die samenhangen met het gebruik van socia media en internet. Bezoekers op het evenement worden bewust gemaakt van de risico’s die zij ongemerkt lopen bij het gebruik hiervan. De focus ligt opbewuster omspringen met het internet. Dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier.

Voor de Landelijke Veiligheidsdag bundelen Veiligheidsmuseum PIT, vastgoedeigenaren en ondernemers van Almere Centrum,  Almere City Marketing en de Gemeente Almere hun krachten met uit vertegenwoordigers van Koninklijke Landmacht, Marine, Marechaussee, politie, brandweer, GGD, ANWB, VVN, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, CCV en Reddingsbrigade Nederland. Laatstgenoemde diensten laten op de Landelijke Veiligheidsdag zien, hoe zij in de dagelijkse praktijk samenwerken. Daarnaast werken Handhaving, ROC Flevoland, Dares, Jeugdbrandweer mee.

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Zij kunnen met hun ouders spannende demonstraties bijwonen en bijvoorbeeld zelf brandjes blussen. Natuurlijk zijn er verschillende auto’s en ander materieel waaraan zij zich kunnen vergapen en er is ook dit jaar weer een groot springkussen.

Het evenement vindt plaats op de Esplanade, Forum, De Diagonaal, Grote Markt/Korte Promenade, Koetsierbaan, Brouwerstraat, Schutterstraat, Schipperplein, Wandelpromenade en Stationsplein op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 17.00 uur.


 Voor meer informatie klik hier.

Foto: Fred Rotgans

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring