Cultuurfonds Almere viert vijfjarig bestaan

Cultuurfonds Almere bestaat vijf jaar. Op 20 november organiseren zij daarom een feestelijke livestream. Hierin wordt met vertrekkend secretaris Jos van Bussel teruggeblikt op de resultaten van de afgelopen vijf jaar. Samen met Wethouder Hilde van Garderen wordt er vooruitgekeken naar de toekomst, waarvoor het bestuur zich heeft versterkt met een nieuw bestuurslid. Het stimuleringsfonds presenteert dan ook nieuwe financieringsmogelijkheden voor Almeerse cultuurmakers en lanceert hun nieuwe website.

 

Nieuwe financieringsmogelijkheden
Jan-Melle Liscaljet, directeur en cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: “De afgelopen tijd heeft de cultuursector het in verband met de coronacrisis zwaar te verduren. Het is daarom fijn dat we samen met de Gemeente Almere de sector een boost kunnen blijven geven. Ook met alle nieuwe mogelijkheden die we gaan bieden.” Naast de bestaande komen er nieuwe financieringsmogelijkheden bij, die onder andere gericht zijn op de amateurkunst én culturele projecten op en rondom de Floriade. Ook komen er speciale coaching vouchers, waardoor organisaties de ruimte krijgen om zich onder begeleiding verder te ontwikkelen. Op de nieuwe website van het stimuleringsfonds, die ook op 20 november gelanceerd wordt, staan alle nieuwe mogelijkheden beschreven. “Voor cultuurmakers is het zeker interessant om de nieuwe website goed door te nemen, zodat zij weten welke extra mogelijkheden er zijn. Neem ook vooral contact met ons op, we denken graag met je mee!”, aldus marketeer Sanne Kooiman.

 

Feestelijke opening
De lancering van de website en de financieringsmogelijkheden sluiten aan op het streven van Cultuurfonds Almere om zich in te zetten voor het verbinden, versterken, verbreden en vooruitgaan van de cultuursector in Almere. Jan-Melle besluit: “We willen dit moment en onze visie voor de komende periode graag samen met de stad vieren. Helaas niet fysiek met al onze samenwerkingspartners, maar dat maakt het zeker niet minder speciaal.” Op 20 november tussen 16:00 en 17:00 uur is de livestream te volgen via YouTube. De livestreamlink is beschikbaar via de sociale media kanalen van Cultuurfonds Almere.

Cultuurfonds Almere gaat graag in gesprek met Almeerse makers. Mail naar
Cultuurfonds Almere via info@cultuurfondsalmere.nl. Voor meer informatie: www.cultuurfondsalmere.nl, of de sociale mediakanalen.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring