Culturele samenwerking in Flevoland

Met een bus vol cultuur door Flevoland! Tijdens de derde Flevolab Tour van 12 oktober j.l. zijn inspirerende plekken in Zeewolde, Marknesse, Dronten en Almere bezocht.

Start van de Tour was Paviljoen De Verbeelding in Zeewolde, waar muziekensemble Black Pencil een muziekvoorstelling verzorgde. Volgende punt op het programma was het landschapskunstwerk Deltawerk// in het Waterloopbos. Daar genoot het gezelschap van de locatievoorstelling ‘Ruïnes van de Toekomst’ van kunstenaarscollectief Waterlanders, ontwikkeld voor het Land Art Flevoland Weekend. Aansluitend vertelde Denise de Boer van M. over de plannen voor een nieuw kunstmuseum in Almere. Bij Ketelhaven liet de groep zich onderdompelen in het IJsseloog door Eva van der Zand van Atelier AM middels een soundwalk. De Flevolab Tour werd afgesloten bij biodynamische boerderij Vliervelden waar Egon Kracht en Noortje Braat het Flevo Ensemble presenteerden.

Flevolab Tour
De Flevolab Tour is een onderdeel van de netwerkontwikkeling in het Flevolandse culturele veld. Binnen Flevolab werken cultuurinstellingen uit heel Flevoland samen op het gebied van onderzoek, experiment en kennisdeling. Met het bezoek aan bijzondere locaties in Flevoland wordt de culturele infrastructuur van de provincie verstevigd. Ook worden mogelijke samenwerkingen verkend en ontstaat inspiratie voor toekomstige activiteiten door heel Flevoland.

Over Flevolab
Flevolab is het samenwerkingsverband voor culturele samenwerking in Flevoland. Het doel? De culturele zee aan ruimte voor talent en experiment in Flevoland duurzaam ontwikkelen door talentontwikkeling, ontmoeting en artistieke uitwisseling mogelijk te maken. Ontstaan uit vijf cultuurinstellingen in Flevoland, staat het verbond open voor makers en aanvullende partners uit alle disciplines door heel Flevoland. Kijk voor meer informatie op www.flevolab.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring