Het Coronavirus heeft helaas ook zijn uitwerking op de Evenementenkalender van Almere.

Dinsdag 21 april heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De aangescherpte en nieuwe maatregel specifiek met betrekking tot evenementen, bijeenkomsten en samenkomsten is alsvolgt:

• Alle evenementen worden verboden tot 1 september (in plaats van 1 juni), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.

De maatregelen gelden voor heel Nederland tot (vooralsnog) 1 september 2020.  

De meest actuele uitingen treft u aan op de site van het RIVM ( https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland). Houdt u deze RIVM-site a.u.b. goed in de gaten voor de meest actuele informatie!

Vragen?
Wij doen er alles aan om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De evenementencoördinator van Almere Citymarketing kunt u direct mailen via b.vanderkolk@almere-citymarketing.nl.

Evenementenkalender
In verband met diverse verschuivingen op de kalender zullen wij aanvragen in het algemeen als volgt behandelen:

1. Evenementen die al een definitieve plek op de kalender hadden toegewezen krijgen de 1e mogelijkheid om een nieuwe datum aan te vragen. De adviescommissie zal deze wijzigingen bespreken, coördineren en zo spoedig mogelijk terugkoppelen.

2. Nieuwe aanvragen zullen wij - zoals altijd - in behandeling nemen, maar de verwachting is dat terugkoppeling (door diverse verschuivingen en afwegingen) wat langer zal duren dan de reguliere 14 dagen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij wensen u en alle stakeholders veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Wij wensen u en alle stakeholders veel sterkte in deze moeilijke tijden en doen er alles aan om zoveel mogelijk (geannuleerde) evenementen te kunnen laten plaatsvinden, later dit jaar.