Aftellen maar!

Nog even en dan start in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Dat kan niet aan je voorbij gaan! Sinds begin januari staat er op de Esplanade een grote aftelklok die aangeeft, hoeveel dagen we nog te gaan hebben naar de opening op 14 april. Elke morgen om 10.00 uur wordt de dag op de aftelklok aangepast door een bedrijf, organisatie, stichting of inwoner van Almere. Op deze manier kun je altijd zien hoeveel dagen er nog te gaan zijn tot de start van de expo.

De komende weken wordt de stad aangekleed met opvallende citydressing. In de eerste week van het jaar kreeg Almere alvast een voorproefje. Op diverse plekken langs de A6 en dreven in Almere wensten we iedereen een ‘Happy Floriade Year’. Binnenkort worden bezoekers aan de stad op diverse plekken welkom geheten met vlaggen, banieren en opvallende winkelruiten. Ook de inwoners van Almere kan het niet ontgaan, dat er zes maanden lang een feestje wordt gevierd in de stad.

Vanaf de start van de expo tot het einde ervan, half oktober, is er van alles te beleven tijdens het Floriadejaar in Almere Centrum. Van het Terrassenfestival, dat al voor de tiende keer plaatsvindt dit jaar, tot nieuwe evenementen als Ally Art & Architecture, Floating Almere, Connecting Cultures, muziekzondagen en theatervoorstellingen. Ook de opening- en closingparty vinden plaats in het centrum van de stad.
Daarnaast is er op locaties als Stadslandgoed De Kemphaan, bij de Oostvaardersplassen, in de havenkom van Almere Haven, in het centrum van Almere Buiten en bij de vele leisure bedrijven in Almere van alles te doen tijdens het Floriadejaar. Niet alleen toeristen beleven dus een leuk half jaar in Almere, maar ook de eigen inwoners staat een leuke tijd te wachten. Ik heb er nu al zin in. Hopelijk komen we elkaar dit jaar weer vaak tegen in de stad!

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring