Column Nik: Kansen voor innovatie

Afgelopen jaar was het opvallend druk in Almere met buitenlandse toeristen. In eerste instantie kwamen ze voor de Floriade Expo. Maar bij hun bezoek aan onze VVV winkel hoorden we vaak, dat ze aangenaam verrast waren door de stad. Naast interesse in de vele fiets- en wandelroutes, hadden zij ook bovengemiddeld veel interesse in de Almeerse architectuur.
Het is mooi om te zien dat ze terugkomen. Voor dit jaar staan de eerste stadswandelingen onder leiding van een gids met Duitse toeristen al op het programma. Wij zetten daarom ook in 2023 extra in op de promotie van Almere bij Duitse en Belgische bezoekers. We weten zeker, dat zij onze stad blijvend in hun hart gesloten hebben!

Dat is niet het enige blijvende effect van de jarenlange inspanning op het Growing Green City gedachtegoed. Onlangs namen we deel aan een sessie over de ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen, voedsel- en energietransitie, slimme mobiliteit en de kennisinfrastructuur die daarvoor versterkt gaat worden. Buitengewoon interessant en fantastisch om te zien wat daar al in is opgebouwd en hoeveel energie daarop zit.

Het biedt ook grote kansen voor Almere. Niet voor niets berichtte het NRC eind vorig jaar, dat het aantal banen bij jonge Nederlandse techbedrijven in de duurzame sectoren in 2022 met 7,6 procent groeide tot 135.000 arbeidsplaatsen. Bedrijven die zich bezighouden met „klimaatoplossingen” worden hoger gewaardeerd en het aantal banen bij Nederlandse start-ups die zich richten op innovatie in duurzaamheid en energie neemt toe.

Almeerse bedrijven als Save Plastics, Flevocampus, het Upcyclecentrum en Alfen laten zien dat we in Almere en Flevoland inmiddels echt iets hebben opgebouwd binnen deze veelbelovende sectoren voor de toekomstige economie. We blijken over genoeg voorbeelden te beschikken die we in de etalage kunnen zetten. Mooi vooruitzicht om aan te werken met elkaar!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring