Column: Life’s a beach

In november waren wij met onze Citymarketing Club Almere te gast bij Vis à Vis aan het Almeerderstrand. Ongelooflijk hoe dat gebied de afgelopen jaren veranderd is in een prachtig duinlandschap. Met een kustlijn van 42 kilometer, evenementen als de Almere Regatta en Strandfestival ZAND en wel negen stadsstranden was Almere in potentie altijd al een echte badplaats. Dat kwam tot nu toe nog niet helemaal uit de verf. Daar is nu verandering in gekomen. Met de aanleg van echte duinen en de ontwikkeling van zo’n drieduizend woningen, kantoren, detailhandel, horeca en leisure kun je nu ook in Almere ‘leven aan het strand’. Tom Lankhorst, projectdirecteur van DUIN bij gebiedsontwikkelaar Amvest legde op onze netwerkbijeenkomst de uitgangspunten van DUIN uit: wonen op een unieke locatie in een uniek woonlandschap midden in de metropoolregio.

Ook de gemeente gaat de komende jaren flink aan de slag in het gebied. Ernst-Jan Giethoorn van de gemeente Almere vertelde dat het evenementenstrand wordt verplaatst en aangepast aan de huidige eisen. Het duinlandschap wordt doorgetrokken naar het Almeerderstrand en er komen afspraken met horecaondernemers over doorontwikkeling van het gebied. Het nieuwe evenementenstrand komt te liggen naast de A6. Daar zullen strandfestival ZAND en de Libelle Zomerweek naar toe verhuizen, maar het zal ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik door recreanten.

Vis à Vis heeft zijn vaste locatie aan het Almeerderstrand inmiddels al in gebruik genomen. Dit theatergezelschap brengt grootschalig spektakeltheater dat visueel verrassend en verbindend is over de moderne mens in de westerse beschaving en de kracht van overleven. Begonnen als reizend gezelschap is Vis à Vis sinds dit jaar neergestreken op een permanente locatie aan het Almeerderstrand. Hun voorstellingen trekken gemiddeld 35.000 bezoekers per jaar van jong tot oud uit Flevoland (40%) en (ver) daarbuiten. Daarmee is het een toeristische en culturele trekpleister van formaat. Al met al drie prachtige voorbeelden van de ontwikkeling van Almere tot strandstad waar we trots op mogen zijn!

Nik Smit
directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring