Column: Duurzaam ondernemen

Almere heeft grote ambities als het gaat om het verduurzamen van de stad. Zo is de jongste stad van Nederland hard op weg om energieneutraal, klimaatbestendig en afvalloos te worden, door grondstoffen zoveel mogelijk her te gebruiken. Samen met de afdeling Economische Ontwikkeling en Grondzaken, thema Circulaire Economie, hebben we een circulair magazine gemaakt en daarin alle Almeerse ondernemers die duurzaam ondernemen op een rijtje gezet. Alles bij elkaar is dat een indrukwekkend overzicht geworden.

Zo werken de Almeerse Reimert Groep, Theo Pouw en CIRWINN op het toekomstige Floriade Expo 2022-terrein samen in het bruggenproject van de Bruggencampus Flevoland-Floriade. Reimert bouwt een unieke duurzame brug, van cementloos beton van Theo Pouw. CollaborAll stroomlijnt en optimaliseert processen rondom de bouw door slimmer gebruik te maken van IT. Dat het zelfs mogelijk is huizen te bouwen van 100% gerecycled plastic, afkomstig van Almeers huishoudafval, laat Save Plastics zien op het Floriadeterrein met een tiny house waarin je echt kunt wonen.

Ook op het gebied van voedsel wordt er veel hergebruikt. Samen met het Grondstoffen Collectief Almere heeft Van Duijnen een ophaaldienst opgezet, waarmee koffieresidu bij klanten in Almere wordt opgehaald om er hoogwaardige compost van te maken waarop de zwammen van het Almeerse UPZWAM groeien. Antalis is verkoopppunt van papier gemaakt van Almeerse waterplanten en Vleesch & Co verkoopt alleen vlees van runderen die volop ruimte en vrijheid hebben gehad en alleen gras, kruiden en bloemetjes hebben gegeten, niet zijn bijgemest en nooit antibiotica hebben gekregen.

Maar er zijn nog veel meer vooruitstrevende ontwikkelingen op circulair gebied in Almere aan de gang. Als het ooit onduidelijk was waar Almere mee bezig is en wat hier allemaal al gebeurt; dit magazine geeft je een geweldig overzicht. Het zijn allemaal ontwikkelingen waar we als stad heel trots op mogen zijn!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring