Column: Almere Goes International

We zien de internationalisering overal oprukken. In Amsterdam kun je al bijna nergens meer in het Nederlands je koffie bestellen. Naarmate de Metropool Regio Amsterdam blijft groeien en Amsterdam steeds aantrekkelijker wordt voor bedrijven, komen er ook steeds meer ex-pats in de hoofdstad werken. Inmiddels hebben heel veel bedrijven in Amsterdam een internationale ploeg werknemers, die vaak in Almere gehuisvest zijn. Almere heeft de ruimte en de faciliteiten om buitenlandse bedrijven en/of hun medewerkers te huisvesten.

Almere is prachtige gelegen in de Metropoolregio, met water en natuur te over. Iets wat de inwoners van Almere allang weten, maar nu ontdekt wordt door het grote publiek. Onlangs nog was er een delegatie uit Taipei op bezoek, waarbij de inwoners van die miljoenenstad erg onder de indruk waren van hoe mensen in Almere zo dicht op het groen wonen. Dat is bij hun nogal anders! Kortom, Almere is een hele aantrekkelijke stad, ook voor internationals.

Steeds vaker krijgen wij bij de VVV en bij ACM van bedrijven het verzoek om Engelstalige informatie voor hun medewerkers. Daarnaast merken we dat er steeds meer internationale toeristen in de VVV komen. Daarom hebben we vorig jaar al onder www.visitalmere.com een platform met Engelstalige toeristische informatie ontwikkeld. De komst van de EMA naar de Metropoolregio maakt maar weer eens duidelijk dat we nog veel meer informatie over Almere in het Engels moeten gaan aanbieden. Let´s go international!

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

Foto: Maarten Feenstra

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring