Column: Citymarketing in coronatijd

2020 is een bijzonder jaar geweest: niks werd zoals verwacht. We begonnen het jaar met een volle evenementenkalender, maar uiteindelijk heeft er niets plaats kunnen vinden, op wat kleine activiteiten na. Dat gold ook voor het aantrekken van bezoekers om de stad te ontdekken, het zorgen voor een gestage stroom winkelend publiek uit de regio en het stimuleren van cultuur in de stad; van het ene moment op het andere kon er eigenlijk niks meer.

Al snel besloten we onze middelen in te zetten waar het nodig was; door ons platform open te stellen voor alle corona-initiatieven, zoals ‘Almeerders staan sterk’ en ‘Ondernemers staan sterk’; door in de zomermaanden –toen we weer wat meer mochten- een stevige herstelcampagne te lanceren en door Almeerders te inspireren om hun eigen stad te ontdekken. Gelukkig hebben veel toeristische ondernemers toch een redelijke zomer gehad.

Verder hebben we de tijd goed benut door in samenwerking met de gemeente een nieuw platform op te zetten voor zakelijk Almere: onderneeminalmere.nl. Hiervoor hebben we prachtige verhalen verzameld over ondernemen in Almere, die we bijvoorbeeld in een FDcampagne dit najaar landelijk neerzetten. Belangrijk, want Almere heeft op zakelijk gebied nog onvoldoende van zich laten horen, terwijl hier geweldige bedrijven actief zijn. Bekijk ze ook op onderneeminalmere.nl!

Op de woonmarkt bleef onze stad ongewijzigd populair, we zien de aantrekkelijkheid van Almere door de huidige omstandigheden alleen maar versterkt worden. Hier heb je ruimte, frisse lucht en bovendien een geweldige glasvezelkabel in de meterkast om het thuiswerken soepel te laten lopen. Ondertussen kijken we voor 2021 enorm uit naar een vaccin én een uitweg van deze bizarre tijd, naar een nieuwe lente waarin we hopelijk weer kunnen genieten van de gezelligheid van onze vrienden, van de horeca en van de evenementen die het altijd zo leuk maken in Almere!

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met Nik Smit, directeur van ACM.

Almere City Marketing
(036) 548 50 48

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring