China en Floriade Expo 2022 tekenen intentieovereenkomst

Op woensdag 11 september is de intentieovereenkomst getekend tussen de China Flower Association en de Floriade Almere 2022 BV. Op de Horticultural Expo Beijing bevestigde de China Flower Association (CFA) tijdens de eerste officiële tekenceremonie deelname van China aan de Floriade Almere 2022.

In China is hiermee de voorbereiding gestart voor deelname aan de Floriade met een substantiële en kwalitatief hoogwaardige inzending. De deelname zal naast een tuin en waarschijnlijk een paviljoen, ook een brede evenementenprogrammering bevatten zoals de Nationale dag en diverse Chinese culturele evenementen.

Voor de Floriade is de bevestiging van deelname door China een belangrijke mijlpaal. Zowel in verband met de omvang van de Chinese expositie maar ook het positieve effect en de aantrekkingskracht die de Chinese deelname zal hebben op de lopende gesprekken met verschillende landen en reeds ontvangen toezeggingen van andere landen.

Het voorbereidende traject naar deze overeenkomst is in 2017 gestart door de gesprekken tussen de Floriade BV en de China Flower Association (CFA) tijdens diverse internationale conferenties. De CFA is de Chinese overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de tuinbouwsector in China. Mede dankzij de nauwe samenwerking met de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Buitenlandse zaken, is deze overeenkomst met China in een zeer vroeg stadium tot stand gekomen. Dergelijke diplomatieke trajecten kennen normaal gesproken een veel langere doorlooptijd.

Deelname van China kan tevens nieuwe en aanvullende mogelijkheden bieden voor de stad Almere en de provincie Flevoland. Zowel om nieuwe relaties aan te gaan als om bestaande economische relaties met China te verbreden en te verdiepen.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring