Caroline Beelen wint ´Win je Winkel´ in de Passages

Caroline Beelen uit Zwaagdijk is de gelukkige winnares van de wedstrijd ´Win je Winkel´ in de Passages in Almere Centrum. Vrijdagmiddag pitchte zij succesvol haar idee voor uitwasbare babyluiers. Na de bekendmaking ontving de winnares uit handen van Martin Ort van de Ondernemersvereniging OVSA en Patrick Luppens van vastgoedeigenaar Urban Interest de sleutel van haar nieuwe winkel, die half oktober de deuren voor het publiek zal openen.

Beelen is al succesvol internetondernemer op het gebied van wasbare luiers. “Toen ik zwanger was van mijn oudste kind ging ik op zoek ging naar een alternatief voor wegwerpluiers. Ik merkte dat dat niet eenvoudig was. Daarom ben ik mijn eigen webwinkel begonnen. Wasbare luiers zijn duurzaam. Het gebruik inclusief het wassen geeft minder CO2 uitstoot, er is nauwelijks restafval en voor de productie is geen bomenkap nodig. Bovendien heb je bij het gebruik van wasbare luiers niet te maken met chloor, plastic, kleurstoffen en parfums op tere babybilletjes. Het blijkt een gat in de markt. Mijn webwinkel loopt zo goed, dat ik graag ook een fysieke winkel begin. Ik ben ervan overtuigd dat het zien van het product nog meer moeders over de streep zal trekken. Almere past goed bij mijn product, zowel de wasbare luier als de stad zijn innovatief en streven naar een hoge mate van duurzaamheid. Er wonen hier veel gezinnen met jonge kinderen en Almere ligt centraal in het land en is dus goed bereikbaar.”

Martin Ort vult aan: “Caroline en haar winkel BambooBaby zijn een goede aanwinst voor Almere Centrum. Dit concept is nieuw en kan zo maar eens een groot succes worden, net als haar webwinkel al is. Caroline toont lef en zakelijk inzicht. Haar product en het concept van haar winkel passen helemaal bij deze tijd en in een gebied als de Passages, waar de leuke winkeltjes en eenmanszaken met bijzondere producten te vinden zijn. Wij wensen Caroline dan ook veel succes met haar nieuwe zaak.”

Caroline Beelen nam het tijdens de pitchmiddag op tegen Lindy Bontenbal en haar idee voor een winkel vol met dekens en een plek om even helemaal op adem te komen. Een concept dat zeker ook in de Passages past, maar het net niet haalde.

De wedstrijd werd een maand geleden uitgeschreven. Er meldden zich een tiental initiatiefnemers waarvan BambooBaby het meest kansrijk lijkt. De winnares krijgt half oktober een flinke winkel van bijna 100m2 aan de Zadelmakerstraat beschikbaar gesteld voor een periode van drie maanden met een optie op nog eens drie maanden. Als de formule succesvol blijkt, krijgt BambooBaby een winkelpand elders in de straat aangeboden en kunnen nieuwe initiatieven zich melden. De jury bestond uit Martin Ort, directeur van de ondernemersvereniging OVSA, Patrick Luppens van vastgoedeigenaar Urban Interest, Inez van der Scheer, eigenaar van Ladonna in de Zadelmakerstraat en Liesbeth Hollander van Almere City Marketing.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring