Bouw van uniek kascomplex Floriade-terrein gestart

De bouw van het unieke kascomplex The Green House is recentelijk gestart door Bom Group uit Hoek van Holland. De grondwerkzaamheden zijn al voltooid en de eerste contouren van het kascomplex worden nu ook zichtbaar. In maart 2022 wordt The Green House opgeleverd. Dit wordt dé plek op Floriade Expo 2022 waar de Nederlandse Tuinbouw zich in de breedste zin van het woord zal presenteren aan de wereld.

Met een oppervlakte van 1 hectare wordt The Green House het grootste gebouw op de Expo. Vanaf de 170 meter lange verhoogde promenade ervaren bezoekers optimaal de enorme omvang van het complex met een mooi zicht op de tentoonstellingen die hier te zien zullen zijn. De ondergrond van The Green House kent een fors hoogteverschil van bijna drie meter over de lengte van de kas. Dit hoogteverschil wordt overbrugd door de bouw van vier grote ‘terrassen’. Het is daarmee geen standaardkas en een uitdagend project voor de kassenbouwer. John Meijer van Bom Group: “Het is zeker een uitdagend project, maar dit zijn we gewend. In de glastuinbouwbranche hebben we dagelijks met uitdagingen te maken, maar met vereende krachten kunnen we erg veel. The Green House is een prachtig uithangbord voor ons bedrijf en voor de glastuinbouw, om dit neer te mogen zetten op een platform van wereldformaat, daar zijn we als Bom Group bijzonder trots op.”

Niet alleen de grootte van het gebouw is indrukwekkend. Ook het ontwerp is opvallend, speels en uitdagend. V8 Architects uit Rotterdam liet zich voor het ontwerp inspireren door het imposante Crystal Palace dat in 1851 in Londen werd gebouwd. Met het gebruik van verschillende soorten glas zoals transparant glas, glas met textuur en witgekalkt klas, wordt er een bijzonder lichtspel gecreëerd in het kascomplex. Dit wordt versterkt door een ‘spiegelzee’, een reeks spiegels die een bijzonder effect geven voor bezoekers doordat zij de lucht en de groene omgeving reflecteren.

The Green House wordt hét podium voor de Nederlandse Tuinbouw met productinzendingen van groente, fruit, bloemen en planten. Ook de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening worden getoond. In het High Tech Greenhouse wordt aan de hand van de vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen met onder meer een gerobotiseerde vertical farm, drones en andersoortige robots.

De Belevingskas van 5.000m2 is dé plek waar bezoekers zich kunnen verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit. Arrangeur Heleen Valstar en het Tuinbouwteam van Floriade zijn volop in gesprek met deelnemers en inzenders die met elkaar een indrukwekkende presentatie van de tuinbouwsector gaan vormen. Tot 1 november kunnen zij zich nog melden om te participeren in The Green House.

Naast de belevenis zal de bezoeker nadrukkelijk de betekenis van al deze mooie groene producten krijgen aangereikt: wat voor impact heeft groen op het dagelijks leven en op het gevoel van gezondheid en geluk?

Floriade Expo 2022
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring