Bevrijdingsfestival Flevoland maakt artiesten bekend

o.a. Snelle & de Lieve Jongens Band, MEAU en STUK op 30ste editie.

Bevrijdingsfestival Flevoland beleeft dit jaar op 5 mei een lustrum editie: het is alweer de 30ste editie van het festival dat, ondanks de gestegen kosten, ook dit jaar voor iedereen gratis te bezoeken is.

Op de Esplanade wordt vanaf 13.00 uur opgetreden door een grote diversiteit aan bekende artiesten. Bijzonder blij is de organisatie met de komst van Snelle. Hij scoorde nummer-1 hits met o.a. “Reünie”, “Blijven Slapen” en “Smoorverliefd”, won een Edison en is een van Nederlands meest gestreamde artiesten allertijden. Ook MEAU komt naar Almere, zij stond 8 weken op nummer 1 met de hit “Dat heb jij gedaan”. MEAU is dit jaar de “Ambassadeur van de Vrijheid”, zij vliegt dit jaar langs meerdere festivals en komt in de avond naar Almere. Een uniek concert op 5 mei is ook de “RNB OldskoolHits”, gepresenteerd door de bekende presentator John Williams. Als liefhebber van de “classic” soul- en R&B hits tourt hij al jaren langs uitverkochte theaters met een grote liveband en veel bekende gastartiesten zoals Sharon Doorson en Jared Grant. Deze show is op 5 mei in Almere voor het eerst op een gratis buitenfestival te beleven. Verder zullen er shows zijn van o.a. STUK (dj-team van de populaire Youtubers en TV-makers), is er een uniek concert van Jeangu Macrooy & De Nieuwe Nederlanders (met gastmuzikanten die uit o.a. Soedan, Iran en Syrië zijn gevlucht), The Euros (alle hits van de 80’s tot nu) en de tropische feestband Trafassi.

Op het Stadhuisplein is overdag een kinder- & familie programma met muziek, springkussens, dans en diverse kermisattracties. Er wordt o.a. opgetreden door lokale dansscholen maar ook door meidengroep Unity en de groep Infinity, beide bekend van het Junior (Euro)Songfestival. Ook dj Bee (van Telekids) en het team van Hallo Kidsradio zullen zorgen voor veel vrolijke muziek.

Op de Grote Markt is een gevarieerd programma met overdag o.a optredens van Mits Mitchell (Nederpop), Kasper Nova, MAR en dj Vici. In de avond het jaarlijkse programma van feest-Dj Jeroen Hamer en diverse gastoptredens van o.a. Yves Berendse, Mario Broerse, dj Kai en Danny Lit.

Er zijn diverse activiteiten die aansluiten bij de thematiek van het festival. Niet alleen zijn er in de aanloop naar het festival diverse Vrijheidscolleges van bekende sprekers, ook is er veel aandacht voor de Vrijheidsmaaltijden die op verschillende plekken in de provincie zullen worden gehouden. Er kan in gesprek worden gegaan met veteranen en er zijn diverse acties en wedstrijden die men oproept actief met het onderwerk aan de slag te gaan. De Songs For Freedom contest is ook terug, waarbij bands en muzikanten uit de provincie i.s.m. poppodium de Meester worden opgeroepen hún ode aan de vrijheid te laten horen, de winnaar speelt op 5 mei op het hoofdpodium.

Meer informatie kan men vinden op www.5mei.nu. Hier vindt men alle informatie over de artiesten, het randprogramma en alle overige activiteiten.

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, OVSA, Sena Performers en het vfonds.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring