Column: Bestemming Almere

De afgelopen weken zag het dagelijks leven er door corona voor iedereen heel anders uit dan normaal. Met de zomervakantie voor de deur worden de meeste beperkingen nu gelukkig versoepeld of opgeheven. Het Almeerse terrassenseizoen is alsnog van start gegaan. De terrassen in de havenkom in Almere Haven en op de Grote Markt in Almere Centrum zien er weer zomers en sfeervol uit. Kleinschalige buitenvoorstellingen bij Vis à Vis en de Kemphaan komen op gang. Het vertrouwen van de consument komt langzaam terug. Maar massaal op vakantie naar het buitenland gaan, zit er deze zomer nog niet in.

Een mooie gelegenheid om je eigen stad als vakantiebestemming te ontdekken! Doordat Almere zo ruim is opgezet, kun je hier heerlijk genieten van unieke natuurgebieden als de Oostvaarderplassen en het Almeerderhout. Ga op zoek naar de zeearend, ijsvogels, herten en konikpaarden. Of tokkel door de bomen in het klimbos van Fun Forest. Almere heeft voor meer dan
400 kilometer aan vrije fiets- en wandelpaden. Ruimte genoeg dus. Zodra je de bebouwde kom achter je hebt gelaten, waan je je al gauw in het buitenland – en dat op nog geen tien minuten van je eigen huis!

Zonaanbidders kunnen terecht op één van de negen stranden die de stad rijk is. Of ontdek Almere vanaf het water en huur een sloepje, kano of barbecue donut. Ervaar hoe leuk wakeboarden is, leer zeilen en surfen of ga catamaran varen. Neem plaats op een snelle rib of maak een rondvaart over de Almeerse grachten. Zelfs op een bijzondere manier overnachten in je eigen stad kan! Kies voor een luxe glampingtent of een houten kampeerlodge bij Camping Waterhout, overnacht in een yurt of tipi op de natuurcamping de Kemphaan of ontdek een B&B in eigen stad, zoals Lodgerie Het Groene Geheim.

Wie nog meer inspiratie wil opdoen, komt langs bij VVV Almere of neemt een kijkje op visitalmere.com. Ik wens iedereen een bijzondere vakantie met bestemming Almere toe!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met Nik Smit, directeur van ACM.

Almere City Marketing
(036) 548 50 48

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring