De Architectuurprijs Almere is terug

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Stichting Polderblik en de gemeente Almere hebben de handen ineengeslagen om de Architectuurprijs Almere opnieuw te lanceren.

De laatste Almeerse Architectuurprijs werd in 2012 uitgereikt. Omdat het door meerdere Almeerders als een gemis werd gezien, is de prijs terug. Zowel professionals als particulieren kunnen meedoen met een ontwerp van een gebouw of (semi-) openbaar toegankelijke plek.

De Architectuurprijs Almere 2018 is bestemd voor maar liefst drie ontwerpen die in de afgelopen zes jaar in Almere zijn opgeleverd en die naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige vakjury en kinderjury een prestatie zijn van uitzonderlijke architectonische kwaliteit, geïnspireerd op de thema’s ‘Innovatief en Duurzaam’ en die toekomstige ontwerpers inspireren en tot voorbeeld dienen.

Hiermee krijgen de meest spraakmakende gebouwen en plekken van Almere een platform en daarnaast biedt het continuïteit in een aantrekkelijke ontwikkeling van de stad. Elke twee jaar worden de tien beste ruimtelijke ontwerpen die in aanmerking komen voor de prijs, in de schijnwerpers gezet.

Het gaat om ontwerpen die zijn opgeleverd sinds 2013, dus maar liefst over 6 jaar! Inzenden kan tot 20 augustus 2018.

Heb jij zelf een idee of ontwerp op het oog, laat het ons weten zodat het team deze potentiele inzenders kan attenderen op deze prijsvraag.

Meer informatie: www.architectuurprijsalmere.nl

Foto: Jorritsma Bouw

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.


Wij beschermen jouw privacy. We versturen geen spam. U kunt zich op elk moment weer afmelden.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring