Almere kleurt oranje

Orange the World campagne in Almere start op 25 november 2020.
Almere kleurt oranje op woensdag  25 november 2020 om 18.00u

Als teken van hun support  om geweld tegen vrouwen te stoppen, kleurt het Stadhuis in Almere oranje ter ondersteuning van de wereldwijde campagne Orange the World.
Soroptimistclub Almere is een van de initiatiefnemers, samen met UN Women en de Zonta’s.

Start campagne
Op woensdag 25 november om 18.00u hijst wethouder Froukje de Jong de vlag en kleuren het Stadhuis en nog enkele prominente gebouwen* in Almere Oranje.
Dit gebeurt al voor het tweede jaar in Almere.
Naast Almere kleuren er wereldwijd gebouwen oranje om aandacht te vragen voor deze campagne.
Wereldwijd vragen meer dan 90 landen woensdag aandacht voor geweld tegen vrouwen. 45% van de vrouwen en meisjes in Nederland krijgt in haar leven te maken met geweld. Naar schatting meldt slechts 40% dit bij een vriendin, buurvrouw, arts of instantie en maar 10% gaat naar de politie.

Orange the World
Is de campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen. De campagne begint op 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen worden de “16 days of Action against Violence against Women” genoemd.

Waarom Oranje?
Oranje is de kleur van de zonsopgang, de kleur van de hoop, de start van een nieuwe dag in een nieuwe wereld waar geen geweld meer tegen vrouwen en meisjes bestaat.

Thema Orange the World
Het thema van de Orange the World campagne in Nederland dit jaar is “iedereen moet geweld kunnen melden, altijd en overal”.

Hulp nodig?
Dit jaar is het thema dat geweld melden mogelijk moet zijn voor iedereen. Bij een acuut dreigende situatie kan men 112 bellen. Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen het meldpunt Veilig Thuis dag en nacht bellen op 0800-2000.

Soroptimistclub Almere
Soroptimistclub Almere heeft dit jaar een vol programma. 16 dagen lang  zetten zij zich in om meer bekendheid te geven aan de campagne en doen zij fundraisingactiviteiten. Wilt u ook steun verlenen ga dan naar orangetheworldalmere.nl en steun door een van de producten te kopen of de Oranje Piet en Ridder van Oranje te boeken. Zij komen graag bij u langs om hen die het verdienen te ridderen. Wie weet brengt Piet nog wel een cadeautje mee. Ook bedrijven kunnen Piet en Ridder inhuren om hun medewerker in het zonnetje te zetten. Steun de campagne en doe mee.

UN women
In Nederland werkt UN Women Nederland nauw samen met Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao om de campagne te coordineren. UN Women is de VN organisatie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid, Zonta en de Soroptimistclubs zijn clubs van vakvrouwen die opkomen voor de rechten van vrouwen wereldwijd. De ministeries van OCW en Buitenlandse Zaken verzorgen daarnaast een nationaal moment op 25 november.

Wereldwijd vragen meer dan 90 landen woensdag aandacht voor geweld tegen vrouwen.

Meer info over de campagne op www.geweldtegenvrouwenmelden.nl

*Stadhuis, Bibliotheek, Windesheim, Flevoziekenhuis, Villa Blossom, WTC, EasyFM(en Grote Markt), Ski-mere. Bloemenwinkel Villa Blossom, Station Buiten, Oranjerie, Elise’s Bloemen, Aktief Bloemsierkunst, Supermarkt Deen: Rembrandtweg en Salsastraat.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring