Almere is Evenementenstad van het Jaar 2022

Almere, 3 april 2023 – Almere heeft de Nationale Evenementenprijs gewonnen. Op 3 april jl. namen wethouder Maaike Veeningen van de Gemeente Almere en directeur Nik Smit van Almere City Marketing de prijs in ontvangst tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Alkmaar. Het was voor het eerst sinds 2019 dat de titel kon worden uitgereikt.

“Twee jaar geleden begonnen we met één gezamenlijke ambitie. We wilden dat de stad en haar inwoners na twee jaar corona maximaal zouden genieten van een speciaal themajaar in 2022,” legt Maaike Veeningen, wethouder Economische ontwikkeling, Hoger onderwijs, Sport, Inclusie en diversiteit uit. “Het heeft ervoor gezorgd dat partijen als de Ondernemersvereniging in Almere Centrum, Almere City Marketing, de BIZ in Almere Haven en Almere Buiten, vele culturele en sportieve partners en andere bedrijven in de stad samen met de Gemeente Almere nauw hebben samengewerkt om een geweldig evenementenprogramma voor al onze inwoners en bezoekers van onze mooie stad neer te zetten.”

Zo ontstond een uniek programma met veel bijzondere en nieuwe evenementen. “In totaal stonden er vorig jaar ruim 235 evenementen op de kalender,” licht Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, toe. “Het heeft de eventportfolio van Almere echt verrijkt voor nu én de toekomst. We creëerden in diverse programmatafels, kernteams en commissies evenementen als Almere Floats, Lichtkunstfestival Alluminous, Connecting Cultures, Urban City Games, Zomer in Haven en Uitfestivals in Centrum, Buiten en Haven.”

Het grootste deel van deze evenementen komt in 2023 terug. Een terugblik op het evenementenjaar 2022 staat op www.visitalmere.com/nl/agenda/terugblik

Evenementenstad Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring