Almere City Marketing en Omroep Flevoland brengen Almere Haven Festival de huiskamer in

Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het drukbezochte hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival. Vanwege de coronamaatregelen gaat het festival dit jaar niet door. Om liefhebbers toch te laten genieten van klassieke muziek in de sfeervolle havenkom van Almere Haven, zendt Omroep Flevoland registraties uit van eerdere concerten. Het betreft de concerten uit 2018 van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Omroep Flevoland is te ontvangen in alle digitale pakketten en daardoor in een groot deel van Nederland te ontvangen en bovendien online live te bekijken.

Italiaanse sferen

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt tijdens dit Yakult Havenkom Concert veel Italiaanse klassiekers, gezongen door Soojin Moon-Sebastian (sopraan), Paulo Ferreira (tenor), Maria Riccarda Wesseling (mezzo-sopraan) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Violist en Classic Young Master Hawijch Elders maakte die avond haar debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Onder leiding van Maxim Emelyanychev speelt het orkest onder meer highlights uit de opera’s Nabucco (Verdi), Simon Boccanegra (Verdi), La Traviata (Verdi), Madame Butterfly (Puccini), Turandot (Puccini), Gioconda (Ponchielli) en Les Contes d’Hoffman (Offenbach). Daarnaast staan er stukken van Britten, Dvorák en De Sarasate op het programma.

Jong talent

Traditiegetrouw verzorgt het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) de aftrap van de havenkomconcerten tijdens het festival. Jonge, talentvolle musici spelen tijdens het Rosenboom AJSO Concert een mix van klassieke werken en symfonisch gearrangeerde populaire muziek. Ook hier gaat het om een registratie van 2018. Onder leiding van dirigent Hans Welle brengt het tachtigkoppige orkest een gevarieerd programma met klassieke en lichte muziek. Het aanbod varieert van bekende stukken van Brahms, Schostakowitsch en Puccini tot filmmuziek uit Cinema Paradiso en Pirates of the Caribbean.

Uitzendingen

Het Rosenboom AJSO concert wordt op vrijdag 4 september om 20.00 uur uitgezonden. De registratie van het Yakult Havenkom Concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest is te bekijken op zaterdag 5 september om 20.00 uur. Dit zijn de tijden waarop de concerten normaalgesproken live bij te wonen zouden zijn. Omroep Flevoland is door klanten van digitale aanbieders te bekijken. Daarnaast kunnen de uitzendingen via de website omroepflevoland.nl worden gevolgd.

“Het had het jubileumjaar moeten worden met de 20e editie van het Almere Haven Festival. Helaas liep het anders”, aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, de organisatie achter het festival. “Het festival geniet landelijke bekendheid vanwege de hoge kwaliteit van programmering. We zijn dan ook erg blij dat Omroep Flevoland heeft besloten de registraties uit te zenden. Mogelijk maakt op deze manier ook een nieuw publiek kennis met de unieke sfeer tijdens het festival en kunnen we in 2021 rekenen op nog meer enthousiaste bezoekers”.

Over het Almere Haven Festival

Het Almere Haven Festival zou dit jaar voor de twintigeste keer plaatsvinden in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Het festival duurt gebruikelijk drie dagen en bestaat onder meer uit de Rabobank Havenkom Proeverij, het Rosenboom vrijdagavondconcert met het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, de kunstmarkt in het weekend, een botterrace en vaartochten op het Gooimeer en bijzondere straattheateracts in het centrum. Als afsluiter is er op zondag de grootste brocante- en antiekmarkt van Almere en Flevoland. Voor meer info zie www.almerehavenfestival.nl

Fotografie Maarten Feenstra

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring