Almere Centrum wint titel Beste Binnenstad 2017-2019

De titel Beste Binnenstad 2017 – 2019 is vandaag op een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam toegekend aan Almere Centrum. Het Platform Binnenstadsmanagement kent de prijs iedere twee jaar toe aan de stad waar in de binnenstad de afgelopen jaren de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden of waar het beste is gekeken naar de toekomst. Almere nam deel in de categorie Middelgrote Binnensteden.

Wethouder Pol is verheugd met de titel: “Ik zie het als een beloning voor het harde werk dat we in Almere met al onze partners hebben verzet om het centrum van de stad verder te ontwikkelen en te versterken. Dat hebben we gedaan in een tijd die niet gemakkelijk was. We zorgen samen dat Almere Centrum een plek blijft waar bewoners, ondernemers en bezoekers met plezier kunnen wonen, ondernemen, winkelen en verblijven. Menging van functies is volgens ons de beste toekomststrategie voor een bloeiende binnenstad. Erg tevreden dat we daar nu in bevestigd worden.”
Martin Ort, directeur Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere: “Ik ben erg blij met deze geweldige beloning voor het harde werken de afgelopen 10 jaar met alle partners. Persoonlijk zie ik deze prijs als het mooiste hoogtepunt na jarenlange volharding om samen te werken met iedereen die belang heeft bij een goed functionerend stadscentrum. Samen sterk is ook zeer noodzakelijk voor een succesvol stadscentrum!!” Nik Smit, directeur Almere City Marketing: “Een levendige binnenstad is belangrijk voor iedere stad. Daarom investeert Almere al jaren volop in een bruisend stadscentrum. We hebben laten zien dat de binnenstad van Almere anno 2017 hét kloppende hart van stad en regio is. Daar ben ik trots op.”

Ook de eigenaren van vastgoed in het centrum van Almere zijn blij. Teun Jan Spits, operating manager van Unibail-Rodamco: “De afgelopen jaren hebben we ons met elkaar ingezet om in het centrum van Almere unieke verblijfsbestemmingen te realiseren zoals de Foodpassage en het Restaurantplein Belfort. Voor mij is dit een bevestiging van het succes hiervan!” Tessa van Beekhuizen, SC Assistant Klépierre: “Mooi om te zien dat Almere de waardering krijgt die het centrum verdient. Dit was nooit gelukt zonder de goede samenwerking tussen alle belanghebbenden. Wij zijn hier ontzettend trots op.”

De Verkiezing Beste Binnenstad (VBB) wordt al sinds 2003 georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert de tweejaarlijkse verkiezing om de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren en te ondersteunen. De titel levert een belangrijke bijdrage aan de erkenning van de verrichte inspanningen op het gebied van exploitatie, vastgoed en overheid in de binnenstad. De jury keek naar een veelheid van aspecten. Uiteraard telt het aanbod van winkels en voorzieningen, maar ook uitstraling, cultuur, openbare ruimte, bereikbaarheid, gastvrijheid, duurzaamheid, digitalisering en veiligheid tellen mee. Behalve de eer krijgt de winnaar van de titel begeleiding bij en advies over het benutten van de titel voor de promotie van de binnenstad.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring