Almere Centrum trapt af met Terrassenfestival

Almere Centrum, 11 april – Van 14 april t/m 9 oktober is Almere gaststad voor Floriade Expo 2022. Deze wereldexpo wordt elke tien jaar ergens anders georganiseerd en deze keer is de eer aan de jongste stad van Nederland. Niet alleen op het terrein van de expo zelf is er van alles te zien en te beleven. Almere Centrum zal 180 dagen lang, de duur van de expo, worden omgetoverd tot één groot openluchtpodium. Binnen het thema van Floriade Expo 2022, ‘Growing Green Cities’, zijn verschillende activiteiten en festiviteiten bedacht. Met onder andere muziekoptredens, kunstinstallaties, kinderactiviteiten en theatervoorstellingen wordt het Floriadejaar ook in Almere Centrum gevierd. Te beginnen met het Terrassenfestival.

Terrassenfestival
Om het terrassenseizoen in te luiden wordt op vrijdag 15, zaterdag 16 en maandag 18 april het Terrassenfestival georganiseerd. Alle terrassen in Almere Centrum bruisen van de gezelligheid met muziek en lekkere hapjes. Het gezellige restaurantplein Belfort is op zaterdag 16 april het decor van de Belfort Proeverij. Bij deze proeverij kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van heerlijke hapjes uit de keukens van de verschillende restaurants in Almere Centrum. Op het Stationsplein, Belfort en de Grote Markt zijn doorlopend muzikale optredens van diverse artiesten. De Schutterstraat vormt op zaterdag 16 en zondag 17 april het toneel van een platenmarkt. Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, zijn de winkels open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Vanaf 13 april staan er verspreid door Almere Centrum megagrote kriebelbeesten die ze met de Groene Loper Speurtocht allemaal kunnen ontdekken. De speurtocht is ook na dit weekend nog te volgen want de kriebelbeesten blijven tot 12 mei staan. Op woensdagmiddag 13 april tussen 13.00-16.00 uur is er voor kinderen ook Kidzstad op de Esplanade en het Forum met leuke kidsactiviteiten rondom het thema ‘kriebelbeestjes’.

Kunst van M. in Almere Centrum
M. is een voorproefje van een nieuw museum voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere. Het paviljoen van M. Staat op het Floriadeterrein. Bij M. beleef je kunst die overal om je heen is. Het publiek kan de komende maanden ook kennismaken met M. In twee winkelpanden in Almere Centrum, vlakbij het Belfort. NaturAlly: Wandering the Future aan de Citadel 22 is een doolhof, gemaakt door met name Almeerse kunstenaars, waarin bezoekers ronddwalen door kunstwerken die hen onderdompelen in de natuur van de toekomst. Voor het doolhof is onder andere gebruik gemaakt van puin dat bij de sloop van de Beurs in Almere is verzameld. Bij de buren op nummer 20 zit NaturAlly: Painting the Future. Hier maken bezoekers zelf het Almere van de toekomst. Op een groot panorama is te zien hoe de stad de natuur steeds meer de ruimte geeft. Iedereen kan een kwast pakken, een kleur kiezen en door te schilderen op nummer meewerken aan deze groene stad van de toekomst. Beide kunstinstallaties zijn dagelijks geopend tijdens winkelopeningstijden.

Overige programmering
Ook de periode na het Terrassenfestival is er van alles te beleven in Almere Centrum. Naast Koningsdag en het Bevrijdingsfestival staan er voor zowel jong als oud leuke, leerzame, afwisselende en inspirerende activiteiten op het programma. Een voorproefje:

KidzStad
Op elke 2de en 4de woensdag van de maand maken kinderen spelenderwijs kennis met Floriade Expo 2022 en het thema Growing Green Cities.

TheaterStad
Maandelijks op een donderdag, meestal de laatste donderdag van de maand, staan er gratis openluchttheatervoorstellingen geprogrammeerd. Op diverse pleinen in de stad kunnen bezoekers genieten van uiteenlopende gezelschappen en acts.

MuziekStad
Vanaf 8 mei zijn er elke zondag muzikale acts in het centrum. Het aanbod is een afwisselend muziekprogramma met lokale optredens van koren tot pop en van klassiek tot urban. Het programma vindt elke week op een ander plein plaats.

Life Style Day
Op 21 mei staat de well being van Almere, haar bewoners maar ook bezoekers van de stad centraal. Op dit ééndaagse lifestyle event draait alles om gezondheid, lekker eten, schoonheid, fashion, trends, sport en duurzaamheid.

Urban City Games
Het weekend van 11 en 12 juni is de Esplanade dé place to be voor de jeugd. Zij kunnen zich uitleven met urbansporten die staan voor vrijheid, verleggen van grenzen en een eigen stijl creëren. Met een centrale rol voor Streetsoccer, 3×3 basketbal en Freerunning en ook de muziekcultuur die daarbij hoort.

Ally Art & Architecture
Een weekend later, op 18 en 19 juni, laat Almere de diversiteit aan architectuur zien tijdens Ally Art & architecture. Met city-tours en verschillende activiteiten kunnen bezoekers kennismaken met Almeerse street-art, architectuur kunst.

Almere Floats
In het weekend van 16 en 17 juli wordt geduimd voor mooi weer. De activiteiten spelen zich dan op het water af. Er is een divers aanbod aan watersportactiviteiten waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Hierbij valt te denken aan kanoën, zeilen en SUP-clinics. Er worden diverse wedstrijden georganiseerd, waaronder de botenparade voor de mooist versierde of gepimpte boot.

Connecting Cultures
Tijdens Connecting cultures op 27 en 28 augustus worden culturen aan elkaar verbonden met food, dans, muziek, kleding en cultuur. Almere heeft 160 nationaliteiten, waarvan er hopelijk zoveel mogelijk acte de presente geven met hun cultuur en producten in kooktheaters en een speciale streekmarkt.

Slotshow
Aan alles komt een eind. Om dit speciale evenementenjaar af te sluiten staat er in het weekend van 8 en 9 oktober een spectaculaire eindshow op het programma.
Een overzicht van de activiteiten is te vinden op Almerecentrum.nl/floriadejaar

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring