Almere Centrum klaar voor toekomst met gratis naadloos wifinetwerk

Met het doorknippen van een oude netwerkkabel lieten de samenwerkende partijen in Almere Centrum symbolisch zien, dat Almere Centrum klaar is voor de toekomst. Iedere bezoeker aan Almere Centrum kan vanaf nu gratis gebruik maken van wifi in het hele winkelgebied. Daarmee is Almere Centrum één van de eerste gebieden in Nederland waar bezoekers in een ruimte van één vierkante kilometer kosteloos, inloggegevens en een wachtwoord, gebruik kunnen maken van een naadloos wifinetwerk.

Het gratis wifinetwerk is tot stand gekomen door samenwerking van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, vastgoedeigenaren Klépierre en Unibail-Rodamco, de gemeente Almere, Windesheim Flevoland, Almere City Marketing en VodafoneZiggo. Hiermee laat Almere zien dat het vooruitloopt op de digitale ontwikkelingen. Voor bezoekers aan het centrum betekent het, dat zij niet meer naar huis hoeven om muziek te streamen of video’s te kijken. Zzp-ers en studenten kunnen altijd en overal in hele centrum op hun laptop werken.

“Wat dat betreft is Almere Centrum nog meer een soort huiskamer van de stad voor vele doelgroepen”, aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. “Het maakt ook dat je buiten naar binnen haalt: Als je face-timend met je vriendin uit Den Haag je outfit uitzoekt ziet zij meteen wat een mooi centrum wij hier hebben.”

Almere Centrum is hiermee klaar voor de toekomst. “Denk aan ‘the internet of things’, alle devices die mensen met zich meedragen, objecten en andere apparaten die continu in verbinding staan met internet. Dat werkt hier dus gewoon door, zonder belemmering. Hiermee kunnen we ongelofelijk veel waarde toevoegen!” aldus Martin Ort, directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. “Wij hebben de digitale infrastructuur in huis om een belangrijk aandeel te leveren in het plezier van alle bezoekers en bewoners van de stad.”

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring