De bussen zijn bestemd voor een vernieuwd BRT-concept (Bus Rapid Transit) dat allGo vanaf 10 december 2017 in Almere gaat rijden. allGo gaat daarbij de reizigers op de stadslijnen veel vaker en comfortabelere bedienen dan voorheen. De speciaal voor Almere ontworpen bussen beschikken over een lagevloer, brede gangpaden en extra brede deuren. “Hierdoor kunnen grote groepen reizigers gemakkelijk in- en uitstappen. En door de handige klapzittingen, zijn er buiten de spitsritten extra zitplaatsen”, vertelt Manon Denessen woordvoerder van Keolis. De allGo bussen bieden veel comfort, onder meer door de airconditioning. Daarnaast zijn de bussen rolstoelvriendelijk gemaakt en voorzien van een elektrisch verstelbare rolstoelplank.


Grootste 15 meter vloot

Veruit het grootste deel van de reizigers in stad en streek Almere wordt vanaf 10 december vervoerd met 15 meterbussen van MAN. De 15 meter bussen maken deel uit van de door Keolis geplaatste order bij MAN. “Omdat rijden met deze 15 meter bus voor veel chauffeurs weer even wennen is, zorgen we ervoor dat onze nieuwe collega’s straks goed getraind op de juiste bus de weg op gaan. Met de bussen van Almere erbij heeft Keolis Nederland de grootste 15-meter vloot in Nederland”, vertelt Manon Denessen.


Sociale veiligheid
Op verzoek van de gemeente Almere is bij de ontwikkeling van de bussen veel rekening gehouden met de sociale veiligheid. Door de specifieke indeling en voorzieningen als een afsluitbare veiligheidscabine voor de chauffeur en de handige plaatsing van spiegels door de hele bus,  wordt het gevoel van veiligheid voor zowel de chauffeur als de reiziger vergroot. Ook is er geen contant geld aan boord. Manon Denessen: ”Goed om te weten is dat betalen in de bus vanaf 10 december alleen met de pin of contactloos kan. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Dat is wel zo veilig voor onze medewerkers en onze reizigers”.


Blijven informeren

AllGo zal komende maanden regelmatig de media opzoeken om nieuwe informatie rond het vervoer, de bussen en de kaartjes en abonnementen bij reizigers én belanghebbenden onder de aandacht te brengen.