Activiteiten bij opening vernieuwde Esplanade gaan niet door

Het afgelopen jaar is er in Almere Centrum hard gewerkt om van de Esplanade een aantrekkelijk en groen stadspark te maken. Eind augustus werden de bouwhekken verwijderd. Sindsdien hebben veel bezoekers het plein al bewonderd en informeel in gebruik genomen. Dit weekend zou het plein officieel in gebruik genomen worden met diverse muzikale, sportieve, culturele en watersportactiviteiten. Vandaag hebben de organiserende partijen echter besloten al deze activiteiten te annuleren.

De organisatie, die bestaat uit de ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA), Almere City Marketing en de Gemeente Almere, heeft dit besluit vandaag op eigen initiatief genomen. Martin Ort, directeur van de OVSA, licht toe: “Het aantal coronabesmettingen neemt landelijk weer toe. Daarom hebben wij als organisatie vandaag in goed overleg besloten de activiteiten dit weekend niet door te laten gaan. Hoewel aan alle veiligheidseisen en 1,5 meter-maatregelen was voldaan, hebben we zelf onze verantwoordelijkheid genomen. De veiligheid van de bezoekers aan het centrum staat altijd voorop. Daarom gaan de activiteiten dit weekend helaas niet door.”

Het is nog niet bekend of en wanneer de activiteiten op een later moment plaats zullen vinden. Alle deelnemers die zich inmiddels hebben aangemeld voor een activiteit dit weekend, zullen persoonlijk op de hoogte gesteld worden van de annulering.

Over Almere Centrum
Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit ruim 400 winkels. Niet voor niets is Almere Centrum in 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. Diverse gezellige horecapleinen bieden genoeg keuze voor een kopje koffie, lunch, een borrel of diner. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages. Bezoekers kunnen bovendien gebruik maken van gratis wifi door het hele winkelgebied.

Naast winkels en horeca biedt Almere Centrum ook onderdak aan een grote bioscoop, een uitgebreide bibliotheek, de schouwburg en het educatieve en spannende Veiligheidsmuseum PIT. Gedurende het hele jaar worden er regelmatig drukbezochte evenementen voor jong en oud georganiseerd.

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend.

 

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring