Activiteiten 4 en 5 mei in Almere Centrum

Op 4 mei vindt in Almere Centrum het Vierde Herdenkingsconcert Almere plaatst op de Grote Markt. Verschillende artiesten treden gedurende de avond op. Het concert wordt om 19.30 uur onderbroken voor de herdenking in Almere Haven. De dag erna, zaterdag 5 mei, wordt de vrijheid gevierd met het Bevrijdingsfestival.

Herdenking 4 mei
Op de Grote Markt start om 19.00 uur het Vierde Herdenkingsconcert Almere. Lisa Imhoff opent, gevolgd door de band Assorted Travellers. Vanaf 19.30 is er een live verbinding met de herdenking in Almere Haven. Burgemeester Franc Weerwind komt na de herdenking in Haven naar de Grote Markt waar hij het Herdenkingsconcert officieel opent. Dit concert vormt de brug tussen herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei. De rest van de avond staan optredens van Melany Sharon, Dwight Dissels, bekend van The Voice of Holland, theatermaker Nick Teunissen en wederom de Assorted Travellers op het programma. Dichter Mart Schalken en Nick Teunissen wisselen het programma af met poëzie en voordrachten. Het concert is rond 22.00 uur afgelopen.

Bevrijdingsfestival Flevoland
Zoals elk jaar wordt op Bevrijdingsdag spectaculair uitgepakt met diverse podia door het hele centrum. De hele dag zijn er op het podium op de Esplanade optredens van grote namen als Ronnie Flex, Douwe Bob en Coen & Sander. Ook op de Grote Markt en Restaurantplein Belfort kan genoten worden van live artiesten.

Op de Grote Markt treden vooral coverbands op. Liefhebbers van pop, country, soul en disco kunnen vanaf 13.00 uur alvast in de stemming komen met aanstekelijke optredens van de bands Bassline, Chuckwagon en de Freak Out Partyband. Vanaf 19.00 uur neemt DJ Jeroen het over met zijn BevrijdingsFEESTival. Hij zorgt wederom voor een groot meezingfeest met optredens van onder andere Danny Nicolaï, Mario Broerse, Danny Lit en Liesbeth Vollebregt.

Op het Restaurantplein Belfort worden de feestelijkheden afgetrapt met de Karaoke Live Band. Tien deelnemers zingen een breed scala aan nummers uit de pop, soul en het Nederlandstalige genre. Wie durft kan zelf ook een nummertje meezingen. Hierna is het de beurt aan Caroline in ’t Veld & Sander Hoek die zichzelf begeleiden met gitaar en accordeon. De Members Only live band speelt opzwepende Soul, Funk en Disco. Hierna laat, net als de dag ervoor, Lisa Imhoff van zich horen, gevolgd door de lekkere Jazz en soul van de Mr. Mudd liveband. Tenslotte neemt het duo G’Wine on Stage het publiek mee door de muziekgeschiedenis met bekende covers begeleid door gitaar.

Op www.almerecentrum.nl staat een volledig overzicht van de optredens en activiteiten op 4 en 5 mei.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring