Prachtige Poortenaren gehuldigd

Dinsdag 19 december zijn drie Prachtige Poortenaren gehuldigd door wethouder Frits Huis voor hun inzet voor en met bewoners van Almere Poort. Dit jaar werden Mira Ticheler, Danielle Schilp en Mark Zeldenrust in het zonnetje gezet tijdens de Poort Eindejaarsborrel met een oorkonde, bloemen en een beeldje van Mira Ticheler als aandenken.

Mensen die zich inzetten voor Almere Poort en haar bewoners zijn onmisbaar. Inwoners en ondernemers in Almere Poort zijn daarom opgeroepen om bewoners van Almere Poort te nomineren voor de titel Prachtige Poortenaar.

Mira Ticheler

Sinds het begin woont Mira met haar gezin in Poort. Haar achtertuin grenst aan het Cupidohof. Een goed voorbeeld van samenwerking van bewoners, initiatieven en samenwerking met de gemeente en andere instanties met o.a. activiteiten tijdens Burendag en NL Doet.

Deze stoere en bescheiden dame begon als beeldend kunstenaar op haar zolderkamer met haar atelier en is initiatiefnemer en draagt bij aan vele culturele activiteiten in Poort:
• Met leerlingen van het Arte College banken maken in de rozentuin
• Ontwikkelen van een ludiek systeem om te stemmen op soorten fruit bij de omvorming van de rozentuin naar fruittuin
• Knutselproject met kinderen tijdens Slapen bij de Schapen in het Cascadepark, zoals schapen met beschilderde eierdozen.
• ze blies de Poort van Poort van Vis à Vis die bij de opening van het station had gestaan weer nieuw leven in op een nieuwe locatie (bij het Labyrint), knutselde regelmatig met kinderen dingen (rond een thema) om erin te hangen.
• Begeleiden van een groep Arte-leerlingen tijdens de laatste Arte-week voor de zomervakantie met het pimpen van Poort ondernemer Artesjok
• Actief als cultuurscout voor Poort; onderhouden van contacten met allerlei soorten kunstenaars in de wijk.
• Één van de initiatiefnemers van Open Klokhuis, een groep bewoners die ervoor heeft gezorgd dat het Klokhuis vaker gebruikt kan worden door bewoners. Dit vergde allerlei onderhandelingen met Stad & Natuur en de gemeente. De overweldigende aanloop laat zien dat er werd voorzien in een behoefte.
• Maker van het beeldje voor de Prachtige Poortenaar

Quote van bewoner:
“Laten we zuinig zijn op onze Mira. Als bevlogen zelfstandig ondernemer en vrijwilliger werkt ze als het moet dag en nacht door, tot een uur voor haar vakantie of haar bevalling. Hopelijk geven al deze projecten haar positieve energie en mogen we er nog lang van genieten.”

Danielle Schilp

Danielle is een actieve bewoonster en voorzitter van de Stichting Cascade.
Danielle is de drijvende kracht achter de natuurlijke speeltuin in het Cascadepark en heeft heel wat uurtjes gestopt in het overleggen met diverse partijen en de gemeente om tot dit prachtige resultaat te komen. Op 28 mei 2017 was de feestelijke opening. Er is o.a. een sponsorloop georganiseerd op de basisscholen om geld in te zamelen voor dit project. Alle kinderen uit Poort hebben mede dankzij haar een prachtige speelplek er bij gekregen!

Haar kinderen Jamely, Rocco en Thygo hebben het volgende mailtje gestuurd:
“Wij vinden dat onze moeder het heeft verdiend omdat zij het Natuurlijk Spelen zo mooi heeft gemaakt en er nu veel kinderen en mensen daar komen. Wij komen daar ook graag spelen. Nu is ze bezig met Tiny Forest ook al iets moois en ze doet het allemaal gratis omdat zij het leuk vindt.”

Mark Zeldenrust

Mark Zeldenrust is pastor in Almere Poort. Samen met zijn vrouw Marianne en nog twee families runnen zij Het Poorthuis aan het Merlijnplantsoen. Een prachtige plek met liefde voor iedereen die dat extra nodig heeft.

In Het Poorthuis wordt tijdelijk onderdak geboden aan drie jongeren die even geen thuis hebben. Dit gebeurt 100% op vrijwillige basis en op bijdrage van particulieren. Gezinnen die in de buurt van Het Poorthuis wonen helpen de jongeren de draad weer op te pakken. Afgelopen zomer is Mark een crowdfundingsactie begonnen voor een vierde plek en dit is gelukt!

In Het Poorthuis worden allerlei activiteiten georganiseerd voor en door de buurt. Maar ook bij dit kerstfeest en de levende kerststal die samen met o.a. de andere Prachtige Poortenaren Pieter en Klazien ter Veen is opgezet voor de kinderen van de basisscholen, is Mark een belangrijke organisator.

Quote van bewoner:
“Hij regelt elke zondagmiddag een gastvrije bijeenkomst waar alle Poortenaren terecht kunnen om hun hart op te halen en bemoedigd te worden

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring