100 dagen aftelfeest tot Floriade Expo 2022

Het jaar 2022 wordt een vol spektakel, groene inspiratie en belevenissen in Almere: hét Floriade-jaar. In man made provincie Flevoland ruim vier meter onder zeeniveau in de stad Almere, die groen altijd heeft omarmd, is de laatste jaren hard gewerkt aan de totstandkoming van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Op 4 januari begint het aftellen, het is dan nog 100 dagen totdat Floriade op 14 april de poorten opent voor bezoekers. Er zal ook letterlijk afgeteld worden naar deze dag: middels een grote kunstinstallatie in de vorm van een klok op de Esplanade in Almere Centrum. Inwoners, verenigingen en organisaties kunnen hún dag claimen om op eigen ludieke wijze de klok handmatig te verzetten en zo onderdeel uit te maken van het 100 dagen aftelfeest.

De aftelklok is een concept van Mothership, een kunstproducent die iedereen de waarde van kunst wil laten ervaren. Ze werken aan iconische projecten die de publieke ruimte verrijken met bijzondere belevingen. Het is de missie van Jeroen Everaert, oprichter van Mothership, kunst een vanzelfsprekend onderdeel te maken van deze openbare ruimte en kunst te laten ontstaan uit een opnieuw te verankeren in het DNA van de omgeving, zodat iedereen er door geraakt kan worden.

Een feest voor en door Almeerders
In het geval van de aftelklok wordt de publieke ruimte mede verrijkt door de Almeerse inwoners en ondernemers, die onderdeel worden van het aftelfeest. Zij kunnen deelnemen door een van de 100 dagen op almerecentrum.nl te claimen, samen af te tellen en hun ervaringen, dromen, hoop, nieuws of andere verhalen te delen gekoppeld aan het getal van die dag. De klok wordt dagelijks handmatig verzet, op sommige dagen door een speciale gast.

Citydressing
In uitstraling maakt de aftelklok onderdeel uit van de speciaal voor het Floriade-jaar ontworpen citydressing, die tevens vanaf 4 januari uitgerold wordt. Banieren, vlaggen en stickers in Almere en Flevoland verwijzen naar de festiviteiten in de stad, waaronder de 180 dagen programmering die parallel loopt met de openingsperiode van Expo.

Op 4 januari telt de Floriadeklok 100 dagen af en bruist Almere van de activiteiten.

Floriade Expo 2022
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring