9e Almere Regatta: het was weer een prima editie!

Verschillende omstandigheden maken 9e Almere Regatta tot een mooie zeiluitdaging. Het goed hiermee om kunnen gaan, maakt dat de beste wint.

Zaterdag begon weliswaar met mooi zonning weer, maar geen wind. Gevlog was dat de geplande eerste starts van 10 uur voor onbepaalde tijd werden uitgesteld. Gelukkig kwam er rond het middaguur wat wind en werd belsoten lasnog te starten. Hierdoor konden er zaterdag toch nog 2 wedstrijden worden gevaren.
De zondag was qua wind veel beter: 3-5 Bft. Alle 4 geplande wedstrijden bij de UP/Down baan konden gevaren worden.
Het leverde mooie wedstrijden op, waarbij met name in de klassen J-80 en 1/4-Tonners boten dicht op elkaar finishten. Elke zeilersfout werd afgestraft, waardoor anderen in casu de concurrenten konden profiteren.

UP/Down banen
Op de zg. Up/Down baan kwamen 5 startgroepen aan de start te weten de ORC-1/2 (samenvoeging van ORC-1 en ORC-2), ORC-3, de 1/4 Tonners klasse en de Eenheidsklassen J-109 en J-80.

In de ORC-1/2 was de Extra Djinn (Michel Dorsman) een klasse apart door alle 6 wedstrijden te winnen. De Grand Slam (Hans Keverling Buisman; Lelystad) werd met 5x een 2e plaats knap 2e.

In de ORC-3 was het ontzettend spannend wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Drie boten hadden na 6 wedstrijden evenveel punten. In dat geval is de uitslag van de laatste wedstijd bepalend. Dit maakte dat SailSelect van Jeroen Koninkx 1e werd, de Moshulu van Flevomare-lid Ronald Lettenmeijer genoegen moest nemen met de 2e plaats en de White Hawk (Sybout Hiemstra; ook van Flevomare) 3e werd.

Bij de 1/4 Tonners was Bart Snel met zijn Second Wave de beste. Y-toren race winnaar Ben Hoefsloot van de Furie werd hier 2e. Spannnend was de strijd om plaats 3, tussen de Yellow Fox (Robbert Dieperink), Coollkid (Karim Kat) en Spoom (Leo Loman). Uiteindelijk mocht Robbert Dieperink deze prijs mee naar huis nemen.

Bij de J-109 liet Roy Heiner met zijn Team Heiner duidelijk zien weer zijn klasse zien door 3 van de 6 races te winnen. Team Majic (Arnout Jorrtisma) pakte met 1 punt verschil op de winnaar van 2018 de JOULE (Arjen van Leeuwen) de 2e plek.

Het maakt Bob Jansen blijkbaar niet veel uit in welk boottype hij stapt, want met zijn FUN-J won hij de J-80 klasse, nadat hij 2 weken eerder met zijn FUN-X bij de Y-toren race de ORC had gewonnen. Met zijn FUN-X heerst hij ook in de Woensdagavondwedstrijden van Flevomare. Tweede van de 9 gestarte boten werd de Njord van Bram Adema, voor de JUUL (Bernard Holsboer).

(Midden)langebaan
Bij de (Midden)langebaan wordt gestreden in 2 klassen. Zij hebben beide wedstrijdendagen 2 wedstrijden per dag kunnen afwerken.

Winnaar in de SW-klasse werd de Sea’s Out van Fedde Andela. De X-Yachts Cup werd een prooi voor de ViXen (Stephan Lauers), gevolgd door resp. Augusta (Ben van der Hoeven) en LunatiX (Arjen de Bruin).

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring