50.000 mensen bezoeken zesde editie Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Burgemeester Franc Weerwind opende vanmiddag de zesde editie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Hij deed dit in aanwezigheid van Commissaris van de Koning Flevoland Leen Verbeek en bestuursvoorzitter van de NVI Ad van Baal. Het thema dit jaar was Cyberveiligheid. Volgens de eerste voorlopige tellingen bezochten 50.000 mensen het publieksevenement op de Esplanade en de pleinen in Almere Centrum, een aantal waarmee de organisatie zeer tevreden is.

Met een druk op de knop startte de burgemeester een sensationele actie van de gezamenlijke hulpdiensten: er vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een stadsbus, waarbij gewonden vielen. De hulpdiensten kwamen direct in actie om erger te voorkomen. Presentator Quinten Faust Rijnja legde samen met Paul Groen van GGD Flevoland uit, wat het publiek zag en waarom een bepaalde handeling werd uitgevoerd.

Het evenement kwam direct in de ochtend al goed op gang. Op de Esplanade vonden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats en vertelden medewerkers van de Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, Rijkswaterstaat, waterschap Zuiderzeeland, Politie, Brandweer, GGD en Reddingsbrigade uitvoerig over hun werkzaamheden. Op het Forum stond alles in het teken van cyber- en sociale veiligheid. Ook op de Grote Markt konden kinderen op een speelse manier van alles leren over veiligheid. Elders konden zij het als kinderME opnemen tegen echte agenten. Tevens was het materieel van de verschillende hulpdiensten van dichtbij te bewonderen. Op het water konden mensen meevaren met de historische blusboot Jan van de Heijde II. Veiligheidsmuseum PIT was de hele dag gratis toegankelijk.

Later in de middag gaf minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) tijdens de Landelijke Veiligheidsdag de aftrap van de nieuwe publiekscampagne ‘Eerst checken, dan klikken’. De campagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit. In het stadhuis van Almere tekenden minister Grapperhaus, staatssecretaris Keijzer (EZK) en meer dan twintig bedrijven en brancheorganisaties het convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’.
De Landelijke Veiligheidsdag werd mogelijk gemaakt door Politie, Brandweer Flevoland, Koninklijke Landmacht, Marine, Marechausse, Rijkswaterstaat, GGD Flevoland, Reddingsbrigade, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, NS, Keolis, Waterschap Zuiderzeeland, Rode Kruis, Gemeente Almere, Almere City Marketing, Veiligheidsmuseum PIT en Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere.

Foto: Maarten Feenstra

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring