Almere City Marketing zoekt per direct een evenementencoördinator ter versterking van het team. 

In onze platte organisatie (14fte) ben je primair verantwoordelijk voor het proces rondom het realiseren van een aantrekkelijke, gevarieerde en onderscheidende evenementenkalender voor Almere. Je werkt hierin nauw samen met zowel de gemeente als de organisatoren maar vaak ook met winkeliersverenigingen, provincie en regio, sponsoren en leveranciers. Je onderhoudt een uitgebreid netwerk van stakeholders en zoekt actief naar vernieuwende mogelijkheden voor evenementen in de stad. 

Als evenementencoördinator beheer je tevens het grootstedelijk evenementenfonds, waarop organisatoren een beroep kunnen doen voor financiële en communicatieve ondersteuning. Je beoordeelt de aanvragen, maakt hier afspraken over en zorgt voor monitoring en evaluatie van de resultaten. Geen evenement is hetzelfde. Samen met je collega’s van marketing wordt het maximale gehaald uit de (promotionele) kansen die evenementen voor Almere te bieden hebben.

Daarnaast beheer je samen met de gemeente het evenementenloket – het eerste aanspreekpunt voor organisatoren. Hierin wordt het totaalaanbod van evenementen zo goed mogelijk plaats gegeven op de kalender, waarbij evenwichtige spreiding in tijd en locaties een belangrijke rol speelt. De evenementenkalender in zijn geheel moet aantrekkelijk zijn voor bewoners en bezoekers en het profiel van Almere versterken.

De evenementencoördinator is initiatiefrijk, sturend en motiverend naar organisatoren toe. Daarnaast heb je een goede antenne voor sociale, politieke en lokale belangen en kun je deze goed in perspectief zetten bij de beoordeling van een plan. Kennis van regelgeving rond het organiseren van evenementen is een pré. 

Jouw competenties
- bestuurlijke sensitiviteit, strategisch denken, omgevingsbewustzijn;
- creatieve teamspeler, energiek en flexibel, met een hart voor Almere;
- klantgerichte netwerker, plannen en organiseren 
- kritisch en analytisch, natuurlijk overwicht

Opleiding
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 8 jaar relevante ervaring; liefst kennis van (city)marketing, communicatie en evenementen.

Rijbewijs B is essentieel.

Arbeidsvoorwaarden 
- In beginsel een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. 
- Salariëring naar ervaring en competenties.
- 36-urige werkweek, flexibel in te delen, soms in het weekend en avond.

Wij bieden je een ontzettend leuke baan in een superleuk, enthousiast en gedreven team. Meer weten wat we doen? Bekijk onze projecten en ons team.

Uw sollicitatie kunt u richten aan vertrouwelijk@almere-citymarketing.nl

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. Nik Smit, 036-5485048

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De sluitingsdatum is 1 oktober!