Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Evenementen & Kansen

Bij elkaar gaan er ruim 700.000 mensen per jaar naar een evenement in Almere. Iets om trots op te zijn, en de slimme ondernemer ziet natuurlijk kansen. En terecht. 

Partnerships met evenementen bieden bij uitstek mogelijkheden voor bedrijven:
• verhogen van je naamsbekendheid
• interactie met de doelgroep
• originele relatie-management activiteiten
• laten zien waar je voor staat als bedrijf
• betrokkenheid bij de stad tonen

Een sympathieke en slimme manier dus om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Almere telt een flink aantal grote evenementen. Met tienduizenden bezoekers en vaak bijzondere mogelijkheden om met klanten en medewerkers gave ervaringen op te doen. Het is echt iets om samen naar uit te kijken. En het mooiste is dat evenementen daadwerkelijk iets toevoegen aan de stad. Je maakt daarmee als bedrijf op een heel directe manier Almere nog leuker, bruisender en bekender. Zowel je medewerkers als klanten zullen
dat waarderen!

Lijkt het u interessant maar wilt u eerst eens met iemand van Almere City Marketing spreken? Dat kan natuurlijk ook. Mail ons op info@almere-citymarketing.nl of bel naar 036-5485048.

Contactgegevens evenementen

Bevrijdingsfestival Flevoland
Ontspannen van muziek genieten op verschillende podia  in het hart van Almere. Geniet van optredens op de Esplanade, op de Grote Markt. Maak het als sponsor mogelijk dat vrijheid gevierd kan worden door en met tienduizenden bezoekers. Dit kan op verschillende manieren.
Datum: vrijdag 5 mei
Locatie: Almere Centrum
Contact: barry@demeesteralmere.nl
Meer informatie

Landelijke Veiligheidsdag
Veiligheid gaat ons allemaal aan. Op dit evemenent gaat het om samenwerking maar ook over zelfredzaamheid. Wat is er nodig om de omgeving, maar ook je huis veilig te maken? Ideaal platform voor productsponsoring. Jaarlijks trekt het evenement 40.000 bezoekers.
Datum: zaterdag 13 mei
Locatie: Almere Centrum
Contact: t.beldman@almere-citymarketing.nl
Meer informatie 

Eredivisie Zeilen
Het Weerwater is de speelvijver van dit zeilevenement dat zeilverenigingen in Nederland een platform biedt om het tegen elkaar op te nemen. De start is in Almere, met moderne architectuur als décor. Zeilen is een mooie sport om als sponsor actief in contact te komen met de juiste doelgroep.
Datum: 12 t/m 14 mei
Locatie: Almere Centrum
Contact: bart@eredivisiezeilen.nl

Almere Regatta
Bekjk Almere eens van de andere kant: vanaf het water. Op een prachtige locatie vlakbij het nieuwe Duin en bij de jachthaven Marina Muiderzand wordt er in verschillende categorieën gestreden. Daarnaast gebeurt er ook van alles op de wal. Er zijn ruime sponsormogelijkheden.
Datum: 20 en 21 mei
Locatie: Almeerderstrand
Contact: info@almereregatta.nl

Harbour Jazz
Een gezellig jazzevenement dat op de kade van de Havenkom plaatsvindt. Luisteren naar verschillende musici onder het genot van een hapje en een drankje. Vraag naar de sponsormogelijkheden.
Datum: zondag 4 juni
Locatie: Almere Haven
Contact: info@lievertje.nl

Almere City Run
Hardlopen is werken aan je gezondheid, een levensstijl. En dat op een schitterend parcours, door de natuur en door Almere. Ook uw sponsordoek op dranghek of bij de finishboog? Neem gerust contact op.
Datum: zondag 18 juni 
Locatie: Almere Centrum
Contact: arjen@20knots.nl
Meer informatie


Streetartfestival
Een route langs 3D-tekeningen in Almere Centrum. Een kunstwerk adopteren en daarmee een artistiek bijdrage leveren aan Almere? Dat kan!
Datum: zondag 18 juni
Locatie: Almere Centrum
Contact: barry@demeesteralmere.nl

Streekparade
Eten uit je eigen stad. Wat groeit en bloeit er in en om Almere? En hoe maak je daar gezond eten van? Zowel product- als eventsponsoring zijn mogelijkheden.
Datum: 8 en 9 juli
Locatie: Almere Centrum 
Contact: marco.lipsius@id-producties.nl

Gestrand
Wat begonnen is als strandfeestje voor een groep vrienden is uitgegroeid tot een place-to-be in de zomer. Het draait om een mix van muziek, theater en beeldende kunst met het oog op culturele verantwoording. Gestrand is een festival dat vermaakt, maar ook een maatschappelijk doel heeft – ontmoeten en verbinden. Locatie is Strandbad Duin op het Almeerderstrand. Verschillende sponsormogelijkheden op unieke wijze gepresenteerd tijdens het evenement!
Datum: zaterdag 15 juli 
Locatie: Almeerderstrand 
Contact: remon@loods4.org

Wereldfestival
Almere is een stad van culturen. Dat wordt samengebracht op het Wereldfestival, waar muziek en eten voor verbroedering zorgen. Een vrolijk evenement waar sponsoring het verschil kan maken.
Datum: zaterdag 26 augustus
Locatie: Almere Centrum
Contact: barry@demeesteralmere.nl

Almere Haven Festival
Het festival is niet meer weg te denken. Concerten, markten, proeverijen: een feest van herkenning, vlak na de zomervakantie aan en in de haven. Wie sponsor wordt, krijgt er een (relatie)feest voor terug!
Datum: 1, 2 en 3 september
Locatie: Almere Haven 
Contact: t.beldman@almere-citymarketing.nl

Challenge Almere
De triatlon is niet meer weg te denken uit Almere, sommigen zeggen wel dat de sport hier is geboren. De professionele organisatie biedt vele kansen om als sponsor als winnaar over de streep te komen.
Datum: 8, 9 en 10 september
Locatie: Almere Centrum
Contact: jort@challenge-almere.com

Midland Classic Show
Klassieke auto's, sfeertje uit het verleden in het moderne decor van Almere Centrum. Dit evenement kent vele sponsormogelijkheden.
Datum: zondag 24 september 
Locatie: Almere Centrum
Contact: benny.schulte@upcmail.nl

OVSA Van der Valk Hotel Almere Klepierre
Windesheim Flevoland Rabobank Almere Mobiel Centre
Almere DEZE WEEK Almere Vandaag Unibail-Rodamco
Almeerse Hockey Club Ymere Almere Zaken
Jacco Oostwouder Almere City FC  
stadstuinenfestival

In het weekend van 8 en 9 juli wordt het centrum van Almere omgetoverd tot één grote stadstuin. Deze tijdelijke metamorfose is speciaal voor het nieuwe evenement Stadstuinenfestival dat voor de eerste keer wordt georganiseerd. Tijdens dit bijzondere festival komen thema’s als theater, lifestyle, eten en de beleving van groen samen. Een gevarieerd en interactief programma met thema’s als voeding, energie en klimaat biedt bezoekers de mogelijkheid nieuwe producten en initiatieven te ontdekken en proeven en zelf te leren hoe ze duurzame initiatieven in hun dagelijkse leven en voeding kunnen toepassen. Het evenement neemt ook alvast een voorzichtige voorsprong op de Floriade Almere 2022 dat als thema Growing Green Cities heeft meegekregen.

 

50.000 mensen bezoeken landelijke veiligheidsdag
De vierde Landelijke Veiligheidsdag in Almere is afgelopen zaterdag door 50.000 mensen bezocht. Dat is 5.000 meer dan vorig jaar en twee keer zoveel als de eerste editie in 2013. Demissionair minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok en de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, openden het evenement officieel om 13.00 uur. Maar om 10.00 uur al konden aanwezigen de verschillende hulpdiensten in actie zien. Doel van het evenement is het publiek te laten zien hoe de verschillende hulpdiensten samenwerken bij een grote calamiteit. Dit jaar deden meer hulpdiensten mee dan de jaren ervoor. Ook startte het evenement eerder op de dag. Daarnaast was op alle beschikbare pleinen in het centrum dit jaar van alles te zien en te beleven. 
Start eredivisie zeilen Almere
Vrijdag 12 mei gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2017 van start op het Weerwater in Almere. Achttien optimaal voorbereide watersportverenigingen strijden, over vijfspeelrondes, voor het landskampioenschap van het seizoen 2017.  
Recordaantal Almeerse muziekacts/bands Popronde
De Popronde heeft afgelopen maandag haar volledige selectie voor de editie van 2017 bekendgemaakt. Uit 1100 inschrijvingen zijn 144 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 14 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. 
Landelijke Veiligheidsdag Almere
Hoe red je slachtoffers die van een boot in het Weerwater vallen? Hoe komt de Reddingsbrigade in actie en wat is de rol van de duikers van de brandweer? Hun samenwerking is te zien vanaf 13.00 uur tijdens de officiële opening van de vierde Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei op de Esplanade in Almere Centrum. De hele dag pakken politie, brandweer reddingsbrigade, ambulance en defensie uit. Samenwerking is het thema van deze editie, die groter wordt dan ooit. Tussen 10.00 en 17.00 uur staat het gehele centrum in het teken van veiligheid. 
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube