Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Nieuwe Buren

Het meest spraakmakende project van ACM in 2014 was zonder twijfel de serie Nieuwe Buren. Almere als decor voor dé najaarskraker van RTL4… een fantastische manier om heel veel Nederlanders te laten zien wat een bijzondere, mooie stad Almere is! We zijn er dan ook heel trots op. Vooral omdat het echt een coproductie is geweest tussen enerzijds ACM, de producent en RTL, en anderzijds héél véél Almeerders die het mogelijk gemaakt hebben!

De aanleiding

De producent van Nieuwe Buren, Pupkin Films, benaderde ACM in september 2013. Ze zochten een locatie voor een spannende, sexy thriller. Almere had precies wat zij zochten, qua uitstraling (een moderne, beetje Amerikaanse look), de grote veelzijdigheid aan fotogenieke filmlocaties, en de ligging met RTL en de productiemaatschappij vlakbij in Hilversum. Ook Amsterdam is natuurlijk om de hoek, waar de cast en veel van de crew woont.

Financiële bijdrage

In ruil voor de enorme exposure, werd uiteraard een bijdrage in de productiekosten gevraagd. De Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere en projectontwikkelaars Unibail-Rodamco en Corio zagen direct dat het een unieke kans was om Almere Centrum in de picture te krijgen, dus hebben we de handen ineengeslagen. De gemeente heeft daar 20.000 euro bij gelegd en zo konden we de serie laten landen in Almere. Het totaalbedrag mag overigens contractueel niet genoemd worden, maar de partners weten dat we erg veel waar voor ons geld krijgen.

In natura

Daar staat tegenover dat ACM veel in natura voor de productiemaatschappij heeft geregeld, om hun productiekosten omlaag te brengen. De juiste locaties vinden, toestemming krijgen en alle vergunningen regelen, straten afzetten, tientallen figuranten die soms tot 5 uur ’s nachts moesten opdraven. Allerlei spullen, auto’s, een traplift, verhuiswagens, opslagruimte, kantoorruimte, hoveniers… kortom alles wat nodig is om de serie te kunnen maken. Wat te denken van de Almeerders die hun huizen 4 maanden ter beschikking hebben gesteld! Hun huis werd leeggehaald en omgebouwd tot filmset, te pas en te onpas stond de filmcrew in hun huis. Het hele hofje in de Filmwijk werd tot Hollywood-set omgetoverd. Dat heeft een behoorlijke impact maar de bewoners waren hartelijk en werkten overal aan mee. Bedrijven boden hun diensten aan, de gemeente werkte fantastisch mee, en Almere liet zich van haar mooiste kanten op de film zetten. Uiteindelijk is dát het allerbelangrijkste geweest om dit project voor beide partijen succesvol te maken. Het was dan ook fantastisch om te zien dat er bij de première van de eerste uitzending, die we met RTL georganiseerd hadden in Utopolis, ruim 130 Almeerders zaten die er allemaal aan hadden meegewerkt.

TV commercials

De gemeente Almere heeft vanuit haar marketingstrategie vervolgens slim aangehaakt bij de exposure. ACM heeft voor de gemeente 4 TV-commercials laten produceren, die in dezelfde periode als de serie op RTL 4 worden uitgezonden. Zo versterken de serie en de TV-commercials elkaar bij het onder de aandacht brengen van Almere. En dat is logisch. De economie en de woningmarkt trekken weer aan, dus als je als stad een deel daarvan naar je toe wilt trekken, is het goed om van je te laten horen en laten zien wie je bent. Nog veel te weinig Nederlanders weten hoe mooi Almere is en daar willen de gemeente, ACM en haar partners wat aan doen!

Uitzending

Tussen 14 september en 16 november zendt RTL 4 de 10-delige dramaserie ‘Nieuwe Buren’ uit, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Het is de eerste keer dat RTL een dramaserie uitzendt dat gebaseerd is op een boek. De cast van de serie is opvallend, aangezien de acteurs die in de serie een koppel vormen, dat in het echte leven ook zijn. Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh zijn Peter en Eva, een koppel dat naar een nieuwbouwwijk verhuist en opgevangen wordt door Steef en Rebecca, gespeeld door Thijs Römer en Katja Schuurman.

Het verhaal

Popjournalist Peter en zijn hoogzwangere vriendin Eva verhuizen naar de Zonnewijk in Almere. Hun nieuwe buren, narcotica-rechercheur Steef en sportcoach Rebecca, zijn blij dat er jonge leuke mensen komen wonen in de straat. Met Lilly en Jasper, hun andere buren, kunnen ze het niet zo goed vinden. Nog voordat de verhuizing van Peter en Eva een feit is, slaat bij het jonge stel het noodlot toe. Wanneer zij in het nieuwe huis komen wonen worden zij opgevangen door hun nieuwe buren. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de stellen, waarin lief, leed en uiteindelijk ook het bed worden gedeeld. Eén en ander blijft in de Zonnewijk niet onopgemerkt…

Hoofdrol voor Almere

Er zijn op verschillende locaties in Almere opnames gemaakt. Niet alleen de locaties zullen herkenbaar zijn, ook de mensen! Er hebben namelijk meer dan 100 inwoners van Almere als figurant meegespeeld.

Nieuwe buren wordt iedere zondagavond om 21.30 uur uitgezonden op RTL 4.

 
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen
24-03-2017

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers
16-03-2017

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken
15-03-2017

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II
14-03-2017

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Wandelnet Almere
28-02-2017Tijdens NL-Doet 2017 wordt op zaterdag 11 maart een informatiebord van Wandelnet Almere geplaatst in de directe omgeving van natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Diverse vrijwilligers zullen het bord vooraf monteren bij zorgkwekerij Weet hoe je leeft.

nieuwe procedure verkoop zelfbouwkavels
22-02-2017Vanwege de overgrote belangstelling bij de verkoop van nieuwe zelfbouwkavels, heeft de gemeente Almere besloten de verkoopprocedure aan te passen. Bij de eerstvolgende verkoop van kavels in De Laren op 9 maart a.s., zal er worden geloot om een kiesnummer. 

Spiral Tower officieel geopend
17-02-2017

Vanmiddag vond de officiële opening plaats van het Spiral-Tower-project, een bijzondere samenwerking tussen KAF, bouwbedrijf Van Wijnen samen met studenten ROC Lelystad en Almere, Hogeschool Windesheim Flevoland.De uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht over de Esplanade, het centrum van Almere, KAF, het Weerwater en het toekomstige Floriadeterrein.

Finalisten marketing awards bekend
17-02-2017

 

De finalisten voor de NRW Marketing Awards 2017 zijn bekend. Uit de inzendingen zijn de volgende 7 campagnes en events genomineerd:

politie bij veiligheidsmuseum pit
17-02-2017

 

In de voorjaarsvakantie staat Veiligheidsmuseum PIT in het teken van de politie met spannende activiteiten! Laat je in de handboeien slaan door agenten, bekijk de nieuwe politie-drone, ontmoet politie-vlogger Jan-Willem of bekijk de demo met politiehonden. Ook de politiespeurtocht is weer terug! Bekijk het volledige programma hieronder.

landelijke veiligheidsdag op 13 mei
17-02-2017

 

De datum van de vierde editie van de Landelijk Veiligheidsdag is bekend. Op zaterdag 13 mei laten politie, brandweer, defensie, GGD en de Reddingsbrigade in Almere opnieuw zien hoe zij als hulpdiensten onderling samen optrekken bij een calamiteit. Het thema van dit jaar is ‘Samenwerking’. Onder het motto  ‘Ontdek de held in jezelf’ ervaart het publiek wat het werk van de hulpdiensten inhoudt.

Almere Bouwt een Tiny buurtje
16-02-2017

Begin 2016 lanceerde de gemeente Almere en het Woningbouwatelier de ideeënprijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’. De afgelopen maanden hebben de winnaars gewerkt aan de uitwerking van hun ideeën voor deze nieuwe woonvorm en het voorbereiden van de omgevingsvergunning. Die fase is nu achter de rug. Op 15 februari presenteerde wethouder Tjeerd Herrema van Almere de deelnemers die de volgende stap gaan nemen in het realiseren van hun Tiny House op locatie. 

VVV Almere verkoopt Travel tickets
16-02-2017

Toeristen en inwoners van Almere kunnen voortaan ook vanuit Almere voordelig reizen in de regio Amsterdam. Bij VVV Almere zijn de ‘Amsterdam & Region Travel Tickets’ te koop waarmee je één, twee of drie aaneengesloten dagen met alle treinen, trams, metro’s en (nacht)bussen door de regio kunt reizen. De prijzen variëren van € 18,50 voor 24 uur, € 26,00 voor 48 uur tot € 33,50 voor 72 uur. De regio omvat naast Amsterdam ook Almere en Lelystad, Haarlem, Zaanstad, Edam/Volendam, Hillegom/Lisse en Zandvoort, Bloemendaal en Beverwijk.

Pokémon-go event citymall
16-02-2017

Vanaf zaterdag 18 februari is het spelen van Pokémon GO in Citymall Almere nog veel leuker geworden. Om dit fantastische nieuws te vieren zijn Pokémon fans uitgenodigd voor een exclusief Pokémon evenement in Citymall Almere op zaterdag 18 februari 2017. Een leuke en sociale, dynamische toevoeging aan de typische beleving van winkelen.

Eerste zestien verenigingen bekend
06-02-2017

De Nederlandse Eredivisie Zeilen maakt zestien verenigingen bekend die deelnemen aan de Eredivisie Zeilen 2017. Onder hen titelverdediger Almere Centraal en het volledige linker rijtje van het seizoen 2016. Nieuwkomer is de International Yacht Club Amsterdam. Eredivisie Zeilen is nog in gesprek met een aantal verenigingen om de resterende twee plekken in te vullen. Er zijn vier locaties bekend waar gestreden wordt om de landstitel; te weten Almere, Aalsmeer, Den Haag en Veere.  

Recordaantal buitenlandse bedrijven Amsterdam
31-01-2017

 Voor het derde opeenvolgende jaar heeft een recordaantal buitenlandse bedrijven een kantoor geopend in de metropoolregio Amsterdam. In 2016 vestigden 157 nieuwe buitenlandse bedrijven zich in de regio. Deze bedrijven zorgen naar verwachting dat er over drie jaar 3.312 extra arbeidsplaatsen zullen zijn.

Pagina: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38
OVSA Windesheim Flevoland Klepierre
Rabobank Almere Van der Valk Hotel Almere Ymere
Unibail-Rodamco Almeerse Hockey Club Almere Zaken
Jacco Oostwouder Almere DEZE WEEK Almere Vandaag
Almere City FC Mobiel Centre  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube