Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Branding - Het merk Almere

Almere staat voor een grote opgave: groei van de stad en meer werkgelegenheid. Daarom is er in 2008 een nieuw beeldmerk voor Almere ontwikkeld. Dit vervangt niet het logo van de gemeente, maar staat voor het gebied Almere: de mensen die er wonen en de bedrijven die er ondernemen. Het moet uitdragen dat iets echt Almeers is of uit Almere komt.

mer-almere.gifAlmere is een grote stad met veel ruimte en de ambitie om uit te groeien tot de vijfde stad van Nederland. Almere is ook kleurrijk, niet alleen door het groen en water, maar ook door de verrassende en originele architectuur. Ook de inwoners van Almere zijn kleurrijk, zowel vanwege hun diversiteit aan herkomst, als vanwege hun ondernemers- en pioniersgeest.
Daarnaast is Almere grensverleggend: niet alleen door de groei van de stad maar ook met architectuurprojecten als de Fantasie en Realiteit, het nieuwe winkelgebied in het centrum van de stad, het ondergronds afvaltransportsysteem, het particulier opdrachtgeverschap, de Almere Principles en vele andere vooruitstrevende zaken. Verder is Almere een jonge stad met lef. Almere is als een ambitieus, enthousiast kind dat volop durft te dromen en te doen, met het lef om dingen tot stand te brengen, die nog nergens anders zijn vertoond.

Die houding, ambitie en lef straalt het nieuwe logo ook uit. De slogan ‘Het kan in Almere’ is gebleven, omdat het nog steeds goed past bij de waarden van Almere. Een logo voor het gebied Almere bestond nog niet en dat is nu ontworpen. Het bestaat uit het woord Almere en heeft een krachtige en hoekige vorm met een eigenzinnige kleur. Er zijn verschillende manieren waarop het logo gebruikt kan worden. Partijen in de stad kunnen het logo op hun uitingen zetten als een stempel, bij wijze van goedkeuring van Almere.
Het is de bedoeling dat het logo van Almere de komende jaren steeds vaker te zien zal zijn. Als meer en meer partijen uit Almere met trots het logo op hun communicatiemiddelen gebruiken, krijgt de de buitenwereld ook een steeds beter idee krijgt wat Almere te bieden heeft.

OVSA Klepierre Rabobank Almere
Windesheim Flevoland Van der Valk Hotel Almere Jacco Oostwouder
Almere Vandaag Mobiel Centre Almere DEZE WEEK
Almere City FC Ymere Almere Zaken
Almeerse Hockey Club Unibail-Rodamco  
stadstuinenfestival

In het weekend van 8 en 9 juli wordt het centrum van Almere omgetoverd tot één grote stadstuin. Deze tijdelijke metamorfose is speciaal voor het nieuwe evenement Stadstuinenfestival dat voor de eerste keer wordt georganiseerd. Tijdens dit bijzondere festival komen thema’s als theater, lifestyle, eten en de beleving van groen samen. Een gevarieerd en interactief programma met thema’s als voeding, energie en klimaat biedt bezoekers de mogelijkheid nieuwe producten en initiatieven te ontdekken en proeven en zelf te leren hoe ze duurzame initiatieven in hun dagelijkse leven en voeding kunnen toepassen. Het evenement neemt ook alvast een voorzichtige voorsprong op de Floriade Almere 2022 dat als thema Growing Green Cities heeft meegekregen.

 

50.000 mensen bezoeken landelijke veiligheidsdag
De vierde Landelijke Veiligheidsdag in Almere is afgelopen zaterdag door 50.000 mensen bezocht. Dat is 5.000 meer dan vorig jaar en twee keer zoveel als de eerste editie in 2013. Demissionair minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok en de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, openden het evenement officieel om 13.00 uur. Maar om 10.00 uur al konden aanwezigen de verschillende hulpdiensten in actie zien. Doel van het evenement is het publiek te laten zien hoe de verschillende hulpdiensten samenwerken bij een grote calamiteit. Dit jaar deden meer hulpdiensten mee dan de jaren ervoor. Ook startte het evenement eerder op de dag. Daarnaast was op alle beschikbare pleinen in het centrum dit jaar van alles te zien en te beleven. 
Start eredivisie zeilen Almere
Vrijdag 12 mei gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2017 van start op het Weerwater in Almere. Achttien optimaal voorbereide watersportverenigingen strijden, over vijfspeelrondes, voor het landskampioenschap van het seizoen 2017.  
Recordaantal Almeerse muziekacts/bands Popronde
De Popronde heeft afgelopen maandag haar volledige selectie voor de editie van 2017 bekendgemaakt. Uit 1100 inschrijvingen zijn 144 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 14 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. 
Landelijke Veiligheidsdag Almere
Hoe red je slachtoffers die van een boot in het Weerwater vallen? Hoe komt de Reddingsbrigade in actie en wat is de rol van de duikers van de brandweer? Hun samenwerking is te zien vanaf 13.00 uur tijdens de officiële opening van de vierde Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei op de Esplanade in Almere Centrum. De hele dag pakken politie, brandweer reddingsbrigade, ambulance en defensie uit. Samenwerking is het thema van deze editie, die groter wordt dan ooit. Tussen 10.00 en 17.00 uur staat het gehele centrum in het teken van veiligheid. 
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube