Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Branding - Het merk Almere

Almere staat voor een grote opgave: groei van de stad en meer werkgelegenheid. Daarom is er in 2008 een nieuw beeldmerk voor Almere ontwikkeld. Dit vervangt niet het logo van de gemeente, maar staat voor het gebied Almere: de mensen die er wonen en de bedrijven die er ondernemen. Het moet uitdragen dat iets echt Almeers is of uit Almere komt.

mer-almere.gifAlmere is een grote stad met veel ruimte en de ambitie om uit te groeien tot de vijfde stad van Nederland. Almere is ook kleurrijk, niet alleen door het groen en water, maar ook door de verrassende en originele architectuur. Ook de inwoners van Almere zijn kleurrijk, zowel vanwege hun diversiteit aan herkomst, als vanwege hun ondernemers- en pioniersgeest.
Daarnaast is Almere grensverleggend: niet alleen door de groei van de stad maar ook met architectuurprojecten als de Fantasie en Realiteit, het nieuwe winkelgebied in het centrum van de stad, het ondergronds afvaltransportsysteem, het particulier opdrachtgeverschap, de Almere Principles en vele andere vooruitstrevende zaken. Verder is Almere een jonge stad met lef. Almere is als een ambitieus, enthousiast kind dat volop durft te dromen en te doen, met het lef om dingen tot stand te brengen, die nog nergens anders zijn vertoond.

Die houding, ambitie en lef straalt het nieuwe logo ook uit. De slogan ‘Het kan in Almere’ is gebleven, omdat het nog steeds goed past bij de waarden van Almere. Een logo voor het gebied Almere bestond nog niet en dat is nu ontworpen. Het bestaat uit het woord Almere en heeft een krachtige en hoekige vorm met een eigenzinnige kleur. Er zijn verschillende manieren waarop het logo gebruikt kan worden. Partijen in de stad kunnen het logo op hun uitingen zetten als een stempel, bij wijze van goedkeuring van Almere.
Het is de bedoeling dat het logo van Almere de komende jaren steeds vaker te zien zal zijn. Als meer en meer partijen uit Almere met trots het logo op hun communicatiemiddelen gebruiken, krijgt de de buitenwereld ook een steeds beter idee krijgt wat Almere te bieden heeft.

Klepierre Rabobank Almere Van der Valk Hotel Almere
OVSA Windesheim Flevoland Unibail-Rodamco
Ymere Almere City FC Almere Zaken
Jacco Oostwouder Almeerse Hockey Club Almere DEZE WEEK
Almere Vandaag Mobiel Centre  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube