Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2
Mei is 'Maand van de Watersport' in Flevoland
2 maart 2017

Mei 2017 is door Flevoland uitgeroepen tot ‘Maand van de Watersport’, een initiatief van Sportservice Flevoland. De maand heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende Flevolandse watersportmogelijkheden. 

Waarom ‘Maand van de Watersport’

Flevoland is ontstaan uit de voormalige Zuiderzee. Het overgebleven water rondom Flevoland, bestaande uit het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren, biedt diverse mogelijkheden voor allerlei soorten watersport. In de maand mei, de start van het watersport seizoen, laten Flevolandse watersportverenigingen en -bedrijven met verschillende evenementen en acties zien hoe divers de mogelijkheden zijn om te watersporten in Flevoland. Dit wordt gezamenlijk in de markt gezet onder de naam ‘Maand van de Watersport’. Bezoekers kunnen op een eenvoudige manier kennis maken met het watersportaanbod van Flevoland. 

Brede samenwerking  
Watersport is door de Provincie Flevoland aangewezen als kernsport om Flevoland te profileren als watersportprovincie. De ‘Maand van de Watersport’ is een initiatief van Sportservice Flevoland waarbij breed wordt samengewerkt met diverse organisaties. Watersportverenigingen en -bedrijven in Flevoland zijn druk bezig met het organiseren van (nieuwe) evenementen en het ontwikkelen van acties variërend van proeflessen, opendagen, kortingvouchers tot wedstrijden. Toerisme Flevoland, City Marketing Lelystad, Almere City Marketing, Puur Zeewolde, VVV Noordoostpolder, Tourist Info Urk en de gemeente Dronten ondersteunen dit initiatief op het gebied van marketing & promotie. Op deze manier wordt er een aantrekkelijk programma samengesteld voor de eigen inwoners van Flevoland en de (potentiële) bezoekers aan Flevoland.

MaandvandeWatersport.nl
Alle activiteiten die georganiseerd gaan worden voor de ‘Maand van de Watersport’ worden gebundeld op de website MaandvandeWatersport.nl. Deze site wordt in april gelanceerd en gekoppeld aan een multimediale promotiecampagne om de 'Maand van de Watersport' breed onder de aandacht te brengen. Wilt u meer informatie over de promotiecampagne? Bekijk dan www.sportflevo.nl/watersportflevo

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
06-03-2017
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
Wethouder enthousiast over Global Dance Centre
14-02-2014
 Almere bruist van nieuwe ideeën en ontwikkelingen op elk vlak. In september 2013 is in gebouw Extravert in Almere Buiten een nieuwe dansschool geopend, Global Dance Centre. Wethouder Scholten heeft onlangs een bezoek gebracht aan deze creatieve onderneming. Dit is de tweede officiële Global Dance Centre vestiging onder leiding van ondernemer en choreograaf Shaker. De dansschool is van deze tijd en opgericht om dansers te ontwikkelen in de urban danswereld.
Onderwijsplein op Zakenfestival Almere
26-06-2012
Het thema voor het Zakenfestival Almere, dat op 19 en 20 september plaatsvindt in het Topsportcentrum in Almere, is ‘Talent’. Reden voor Hogeschool CAH Almere, Hogeschool Windesheim Flevoland, ROC Flevoland, MBO College Almere en Universiteit BES La Salle Almere om zich tijdens het Zakenfestival gezamenlijk aan het zakelijk publiek te presenteren op het ‘Onderwijsplein’.
Beursvloer Almere onderdeel van Zakenfestival
25-06-2012
De eerstvolgende Beursvloer Almere wordt onderdeel van het Zakenfestival Almere. Op donderdag 20 september vanaf 16.00 uur worden kennis, menskracht en materialen ’verhandeld’ tijdens het Zakenfestival in Topsportcentrum Almere. Een mooie gelegenheid voor maatschappelijk betrokken ondernemers om kennis te maken met en diensten aan te bieden aan maatschappelijke organisaties en sportverenigingen. Voor organisaties en clubs is het een ontspannen manier om met het bedrijfsleven in gesprek te komen en matches te maken met ondernemers.
Windesheim Flevoland OVSA Klepierre
Van der Valk Hotel Almere Rabobank Almere Almere DEZE WEEK
Ymere Almere City FC Unibail-Rodamco
Mobiel Centre Almere Vandaag Almeerse Hockey Club
Jacco Oostwouder Almere Zaken  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube