Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Citymarketingplan

In het Citymarketingplan 2011-2015 zijn voor Almere City Marketing drie kerntaken geformuleerd, te weten: 

1. Branding:

Merk Almere
ACM bewaakt het merkprofiel van de stad en stimuleert uitdraging van de kernwaarden van Almere. ACM stimuleert gebruik van het stadslogo en bewaakt de daarbij horende huisstijl. Ook ontwikkelt ACM merchandising.

Publiciteit
ACM genereert positieve publiciteit ter versterking van het ‘merk’ Almere als woonstad, stad om te ondernemen en stad om te bezoeken. Zowel betaalde als gratis publiciteit, in de gedrukte media, op internet, tv en radio, veelal met partners.

Promotie
ACM verzorgt marketingcommunicatie ter promotie van de stad, overkoepelend en op projectbasis, als ontwikkelaar en uitvoerder van campagnes, veelal met partners.

2. Evenementen & VVV:

Grootstedelijke evenementen
ACM coördineert de uitvoering van het grootstedelijke evenementenbeleid en streeft daarbij naar een afgewogen evenementenkalender. ACM stimuleert die evenementen die het best aansluiten bij het merkprofiel van de stad en daarbij bezoekersstromen, publiciteit en spin-off genereren. ACM ondersteunt evenementen in promotie en sponsorwerving.

VVV Almere
ACM exploiteert de VVV-vestiging, infopunten en website, waar vraag en aanbod van de vrijetijdssector samen komen. Zowel fysiek als online biedt VVV Almere bezoekers én bewoners informatie, inspiratie en een gastvrij welkom.

Destinatiemarketing
ACM promoot Almere als toeristische bestemming, door gerichte inzet van on- en offline media, het binnenhalen en faciliteren van groeps- en individuele persreizen, ontwikkelen arrangementen, deelname aan beurzen en toeristische productontwikkeling.

3. Netwerkfunctie:

Citymarketing Partners
ACM biedt bedrijven, evenementenorganisaties, culturele instellingen, verenigingen en scholen een platform om bij te dragen aan de marketing van hun stad. Zij vormen een belangrijk netwerk, waarin kruisbestuiving tot stand komt, en waarin citymarketing initiatieven gezamenlijk kunnen worden opgepakt.

Ambassadeurs
ACM ondersteunt zowel bedrijven als particulieren in hun ambassadeursrol. Uit liefde voor hun stad helpen zij mee met de promotie, door bezoekers uit te nodigen en positieve berichten te verspreiden op sociale media. Ruim 2.500 personen zijn aangesloten als ambassadeur.

Aanspreekpunt
ACM is het aanspreekpunt voor kansen en initiatieven op het gebied van citymarketing. ACM maakt een eerste inschatting, legt connecties met relevante partijen en werkt ideeën eventueel samen verder uit.
Van der Valk Hotel Almere Rabobank Almere OVSA
Windesheim Flevoland Klepierre Almere DEZE WEEK
Almere Zaken Almeerse Hockey Club Jacco Oostwouder
Unibail-Rodamco Mobiel Centre Almere Vandaag
Ymere Almere City FC  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube