Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Citymarketing Strategie Almere
Citymarketing Strategie Almere
Almere City Guide
Almere City Guide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Citymarketingplan

In het Citymarketingplan 2011-2015 zijn voor Almere City Marketing drie kerntaken geformuleerd, te weten: 

1. Branding:

Merk Almere
ACM bewaakt het merkprofiel van de stad en stimuleert uitdraging van de kernwaarden van Almere. ACM stimuleert gebruik van het stadslogo en bewaakt de daarbij horende huisstijl. Ook ontwikkelt ACM merchandising.

Publiciteit
ACM genereert positieve publiciteit ter versterking van het ‘merk’ Almere als woonstad, stad om te ondernemen en stad om te bezoeken. Zowel betaalde als gratis publiciteit, in de gedrukte media, op internet, tv en radio, veelal met partners.

Promotie
ACM verzorgt marketingcommunicatie ter promotie van de stad, overkoepelend en op projectbasis, als ontwikkelaar en uitvoerder van campagnes, veelal met partners.

2. Evenementen & VVV:

Grootstedelijke evenementen
ACM coördineert de uitvoering van het grootstedelijke evenementenbeleid en streeft daarbij naar een afgewogen evenementenkalender. ACM stimuleert die evenementen die het best aansluiten bij het merkprofiel van de stad en daarbij bezoekersstromen, publiciteit en spin-off genereren. ACM ondersteunt evenementen in promotie en sponsorwerving.

VVV Almere
ACM exploiteert de VVV-vestiging, infopunten en website, waar vraag en aanbod van de vrijetijdssector samen komen. Zowel fysiek als online biedt VVV Almere bezoekers én bewoners informatie, inspiratie en een gastvrij welkom.

Destinatiemarketing
ACM promoot Almere als toeristische bestemming, door gerichte inzet van on- en offline media, het binnenhalen en faciliteren van groeps- en individuele persreizen, ontwikkelen arrangementen, deelname aan beurzen en toeristische productontwikkeling.

3. Netwerkfunctie:

Citymarketing Partners
ACM biedt bedrijven, evenementenorganisaties, culturele instellingen, verenigingen en scholen een platform om bij te dragen aan de marketing van hun stad. Zij vormen een belangrijk netwerk, waarin kruisbestuiving tot stand komt, en waarin citymarketing initiatieven gezamenlijk kunnen worden opgepakt.

Ambassadeurs
ACM ondersteunt zowel bedrijven als particulieren in hun ambassadeursrol. Uit liefde voor hun stad helpen zij mee met de promotie, door bezoekers uit te nodigen en positieve berichten te verspreiden op sociale media. Ruim 2.500 personen zijn aangesloten als ambassadeur.

Aanspreekpunt
ACM is het aanspreekpunt voor kansen en initiatieven op het gebied van citymarketing. ACM maakt een eerste inschatting, legt connecties met relevante partijen en werkt ideeën eventueel samen verder uit.
Van der Valk Hotel Almere Windesheim Flevoland Klepierre
Rabobank Almere OVSA Almere City FC
Mobiel Centre Almeerse Hockey Club Almere Zaken
Unibail-Rodamco Ymere Jacco Oostwouder
Almere DEZE WEEK    
Festival 2 Turven HoogFestival 2 Turven Hoog komt er weer aan. Van 27 september t/m 1 oktober 2017 vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.

Heel Almere zingt mee met Opera FamiliaAlmere, 20 juli 2017 – Het Rabobank Almere Haven Festival zal zondagmiddag 3 september vanaf 12.45 uur volledig in het teken staan van een groot meezingfeest. De populaire Nederlandse semi-klassieke act Opera Familia brengt het meezingfeest ‘Heel Almere Zingt’. De bekendste klassieke meezingers komen voorbij. Alle teksten zijn, al dan niet fonetisch, op beeldschermen te zien zodat iedereen kan meezingen.

 

Veel opera tijdens Havenkom Concert in Almere

Almere, 21 juli 2017 – Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 2 september 2017 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 3 september 2017. Het belooft een zwoele avond te worden met de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s, gezongen door rising star Lilian Farahani (sopraan), Mark Milhofer (tenor), Martijn Cornet (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Alexander Warenberg (cello) maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest.

Reisproducten Almere per 10 december 2017

Met ingang van 10 december 2017 kunnen reizigers gebruik maken van verschillende nieuwe reisproducten voor het openbaar vervoer in Almere. AllGo vult het assortiment aan met verschillende voor Almere specifieke reisproducten. Waaronder railGo: een speciaal combinatieproduct waarbij reizigers zowel met de trein als met de allGo bussen binnen Almere kunnen reizen. Dit maakte allGo, per 10 december 2017 de nieuwe bus vervoerder in de gemeente Almere, vandaag bekend.

Gert Jakobs fietst mee met de Zuiderzee Klassieker

Oud-profwielrenner zet zich in voor een gezonde buik voor iedereen. Op 30 september 2017 vindt de zevende editie van het wielrenevenement ‘de Zuiderzee Klassieker’ in Almere plaats. Deelnemers van dit evenement zamelen geld in voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten door de Maag LeverDarm Stichting. Dit jaar fietst ook oud-profwielrenner Gert Jakobs mee.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube