Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Citymarketingplan

In het Citymarketingplan 2011-2015 zijn voor Almere City Marketing drie kerntaken geformuleerd, te weten: 

1. Branding:

Merk Almere
ACM bewaakt het merkprofiel van de stad en stimuleert uitdraging van de kernwaarden van Almere. ACM stimuleert gebruik van het stadslogo en bewaakt de daarbij horende huisstijl. Ook ontwikkelt ACM merchandising.

Publiciteit
ACM genereert positieve publiciteit ter versterking van het ‘merk’ Almere als woonstad, stad om te ondernemen en stad om te bezoeken. Zowel betaalde als gratis publiciteit, in de gedrukte media, op internet, tv en radio, veelal met partners.

Promotie
ACM verzorgt marketingcommunicatie ter promotie van de stad, overkoepelend en op projectbasis, als ontwikkelaar en uitvoerder van campagnes, veelal met partners.

2. Evenementen & VVV:

Grootstedelijke evenementen
ACM coördineert de uitvoering van het grootstedelijke evenementenbeleid en streeft daarbij naar een afgewogen evenementenkalender. ACM stimuleert die evenementen die het best aansluiten bij het merkprofiel van de stad en daarbij bezoekersstromen, publiciteit en spin-off genereren. ACM ondersteunt evenementen in promotie en sponsorwerving.

VVV Almere
ACM exploiteert de VVV-vestiging, infopunten en website, waar vraag en aanbod van de vrijetijdssector samen komen. Zowel fysiek als online biedt VVV Almere bezoekers én bewoners informatie, inspiratie en een gastvrij welkom.

Destinatiemarketing
ACM promoot Almere als toeristische bestemming, door gerichte inzet van on- en offline media, het binnenhalen en faciliteren van groeps- en individuele persreizen, ontwikkelen arrangementen, deelname aan beurzen en toeristische productontwikkeling.

3. Netwerkfunctie:

Citymarketing Partners
ACM biedt bedrijven, evenementenorganisaties, culturele instellingen, verenigingen en scholen een platform om bij te dragen aan de marketing van hun stad. Zij vormen een belangrijk netwerk, waarin kruisbestuiving tot stand komt, en waarin citymarketing initiatieven gezamenlijk kunnen worden opgepakt.

Ambassadeurs
ACM ondersteunt zowel bedrijven als particulieren in hun ambassadeursrol. Uit liefde voor hun stad helpen zij mee met de promotie, door bezoekers uit te nodigen en positieve berichten te verspreiden op sociale media. Ruim 2.500 personen zijn aangesloten als ambassadeur.

Aanspreekpunt
ACM is het aanspreekpunt voor kansen en initiatieven op het gebied van citymarketing. ACM maakt een eerste inschatting, legt connecties met relevante partijen en werkt ideeën eventueel samen verder uit.
Rabobank Almere Windesheim Flevoland Van der Valk Hotel Almere
OVSA Klepierre Almere City FC
Ymere Almere DEZE WEEK Almeerse Hockey Club
Jacco Oostwouder Mobiel Centre Almere Vandaag
Unibail-Rodamco Almere Zaken  
stadstuinenfestival

In het weekend van 8 en 9 juli wordt het centrum van Almere omgetoverd tot één grote stadstuin. Deze tijdelijke metamorfose is speciaal voor het nieuwe evenement Stadstuinenfestival dat voor de eerste keer wordt georganiseerd. Tijdens dit bijzondere festival komen thema’s als theater, lifestyle, eten en de beleving van groen samen. Een gevarieerd en interactief programma met thema’s als voeding, energie en klimaat biedt bezoekers de mogelijkheid nieuwe producten en initiatieven te ontdekken en proeven en zelf te leren hoe ze duurzame initiatieven in hun dagelijkse leven en voeding kunnen toepassen. Het evenement neemt ook alvast een voorzichtige voorsprong op de Floriade Almere 2022 dat als thema Growing Green Cities heeft meegekregen.

 

50.000 mensen bezoeken landelijke veiligheidsdag
De vierde Landelijke Veiligheidsdag in Almere is afgelopen zaterdag door 50.000 mensen bezocht. Dat is 5.000 meer dan vorig jaar en twee keer zoveel als de eerste editie in 2013. Demissionair minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok en de burgemeester van Almere, Franc Weerwind, openden het evenement officieel om 13.00 uur. Maar om 10.00 uur al konden aanwezigen de verschillende hulpdiensten in actie zien. Doel van het evenement is het publiek te laten zien hoe de verschillende hulpdiensten samenwerken bij een grote calamiteit. Dit jaar deden meer hulpdiensten mee dan de jaren ervoor. Ook startte het evenement eerder op de dag. Daarnaast was op alle beschikbare pleinen in het centrum dit jaar van alles te zien en te beleven. 
Start eredivisie zeilen Almere
Vrijdag 12 mei gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2017 van start op het Weerwater in Almere. Achttien optimaal voorbereide watersportverenigingen strijden, over vijfspeelrondes, voor het landskampioenschap van het seizoen 2017.  
Recordaantal Almeerse muziekacts/bands Popronde
De Popronde heeft afgelopen maandag haar volledige selectie voor de editie van 2017 bekendgemaakt. Uit 1100 inschrijvingen zijn 144 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 14 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. 
Landelijke Veiligheidsdag Almere
Hoe red je slachtoffers die van een boot in het Weerwater vallen? Hoe komt de Reddingsbrigade in actie en wat is de rol van de duikers van de brandweer? Hun samenwerking is te zien vanaf 13.00 uur tijdens de officiële opening van de vierde Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 13 mei op de Esplanade in Almere Centrum. De hele dag pakken politie, brandweer reddingsbrigade, ambulance en defensie uit. Samenwerking is het thema van deze editie, die groter wordt dan ooit. Tussen 10.00 en 17.00 uur staat het gehele centrum in het teken van veiligheid. 
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube