Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Citymarketing Strategie Almere
Citymarketing Strategie Almere
Almere City Guide
Almere City Guide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Evenementenseizoen

Ook in 2017 ondersteunt ACM weer allerlei leuke evenementen in Almere. 
   

De Almeerse evenementenagenda biedt aan ieder wat wils. Sportievelingen kunnen meedoen aan de Almere Regatta, het zeilevenement voor de kust bij Marina Muiderzand of de Almere City Run, het hardloopevent met afstanden van 4, 7, 14 en 21 kilometer dwars door de stad. Wandelliefhebbers kiezen voor de Almeerdaagse, terwijl triatleten gaan voor de Challenge Almere. De Eredivisie Zeilen start haar competitie dit jaar op het Weerwater. Wie van muziek, cultuur of strand houdt, kan genieten van het Bevrijdingsfestival Flevoland, de Libelle Zomerweek, het Free Festival, het Almere Haven Festival en Strandfestival Zand (dit jaar alweer voor de tiende keer!) 

Politie, brandweer, defensie, GGD, KNRM, Kustwacht en de Reddingsbrigade pakken flink uit op de Landelijke Veiligheidsdag. Het publiek kan zien wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. Eind september is er weer de succesvolle Midland Classic Showin het centrum van Almere, elk jaar weer een goede aanleiding om met het hele gezin een dagje naar Almere Centrum te gaan. Het Streetartfestival vindt dit jaar gelijktijdig plaats met de Almere City Run. De straten in het centrum veranderden op diverse plekken in wonderlijke 3D-trafelen.

Sinterklaas wordt in Almere altijd in Almere Haven ontvangen, 's middags brengt hij dan een bezoek aan het centrum van Almere met een prachtige Sinterklaasparade. 

Kijk voor de actuele agenda op www.vvvalmere.nl

Rabobank Almere Klepierre Windesheim Flevoland
Van der Valk Hotel Almere OVSA Ymere
Mobiel Centre Almere Zaken Almere DEZE WEEK
Almeerse Hockey Club Almere City FC Unibail-Rodamco
Jacco Oostwouder    
Festival 2 Turven HoogFestival 2 Turven Hoog komt er weer aan. Van 27 september t/m 1 oktober 2017 vindt het festival plaats in Almere in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. Evenals voorgaande jaren presenteert het festival een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen. Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.

Heel Almere zingt mee met Opera FamiliaAlmere, 20 juli 2017 – Het Rabobank Almere Haven Festival zal zondagmiddag 3 september vanaf 12.45 uur volledig in het teken staan van een groot meezingfeest. De populaire Nederlandse semi-klassieke act Opera Familia brengt het meezingfeest ‘Heel Almere Zingt’. De bekendste klassieke meezingers komen voorbij. Alle teksten zijn, al dan niet fonetisch, op beeldschermen te zien zodat iedereen kan meezingen.

 

Veel opera tijdens Havenkom Concert in Almere

Almere, 21 juli 2017 – Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 2 september 2017 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 3 september 2017. Het belooft een zwoele avond te worden met de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s, gezongen door rising star Lilian Farahani (sopraan), Mark Milhofer (tenor), Martijn Cornet (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Alexander Warenberg (cello) maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest.

Reisproducten Almere per 10 december 2017

Met ingang van 10 december 2017 kunnen reizigers gebruik maken van verschillende nieuwe reisproducten voor het openbaar vervoer in Almere. AllGo vult het assortiment aan met verschillende voor Almere specifieke reisproducten. Waaronder railGo: een speciaal combinatieproduct waarbij reizigers zowel met de trein als met de allGo bussen binnen Almere kunnen reizen. Dit maakte allGo, per 10 december 2017 de nieuwe bus vervoerder in de gemeente Almere, vandaag bekend.

Gert Jakobs fietst mee met de Zuiderzee Klassieker

Oud-profwielrenner zet zich in voor een gezonde buik voor iedereen. Op 30 september 2017 vindt de zevende editie van het wielrenevenement ‘de Zuiderzee Klassieker’ in Almere plaats. Deelnemers van dit evenement zamelen geld in voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten door de Maag LeverDarm Stichting. Dit jaar fietst ook oud-profwielrenner Gert Jakobs mee.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube