Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Evenementenseizoen

Ook in 2017 ondersteunt ACM weer allerlei leuke evenementen in Almere. 
   

De Almeerse evenementenagenda biedt aan ieder wat wils. Sportievelingen kunnen meedoen aan de Almere Regatta, het zeilevenement voor de kust bij Marina Muiderzand of de Almere City Run, het hardloopevent met afstanden van 4, 7, 14 en 21 kilometer dwars door de stad. Wandelliefhebbers kiezen voor de Almeerdaagse, terwijl triatleten gaan voor de Challenge Almere. De Eredivisie Zeilen start haar competitie dit jaar op het Weerwater. Wie van muziek, cultuur of strand houdt, kan genieten van het Bevrijdingsfestival Flevoland, de Libelle Zomerweek, het Free Festival, het Almere Haven Festival en Strandfestival Zand (dit jaar alweer voor de tiende keer!) 

Politie, brandweer, defensie, GGD, KNRM, Kustwacht en de Reddingsbrigade pakken flink uit op de Landelijke Veiligheidsdag. Het publiek kan zien wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. Eind september is er weer de succesvolle Midland Classic Showin het centrum van Almere, elk jaar weer een goede aanleiding om met het hele gezin een dagje naar Almere Centrum te gaan. Het Streetartfestival vindt dit jaar gelijktijdig plaats met de Almere City Run. De straten in het centrum veranderden op diverse plekken in wonderlijke 3D-trafelen.

Sinterklaas wordt in Almere altijd in Almere Haven ontvangen, 's middags brengt hij dan een bezoek aan het centrum van Almere met een prachtige Sinterklaasparade. 

Kijk voor de actuele agenda op www.vvvalmere.nl

Rabobank Almere OVSA Klepierre
Windesheim Flevoland Van der Valk Hotel Almere Unibail-Rodamco
Jacco Oostwouder Mobiel Centre Almere Vandaag
Almere DEZE WEEK Almere City FC Almere Zaken
Ymere Almeerse Hockey Club  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube