Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2
Economie van de Metropoolregio Amsterdam is krachtig, weerbaar en wendbaar
6 maart 2017

De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.

De economie van de MRA groeit dit jaar naar verwachting met 2,5 procent. De werkloosheid daalde in 2016 fors tot 6,5 procent en naar verwachting zelfs naar 5,9 procent in 2017. De economische structuur van de MRA is sinds de bankencrisis veranderd. Niet langer is de financiële sector één van de belangrijkste groeimotoren. De MRA is nu gespecialiseerd in groothandel, specialistische zakelijke diensten (zoals juridische dienstverlening) en overige zakelijke diensten (waaronder uitzend- en reisbureaus). De MRA is bijzonder in trek bij startende bedrijven, vooral in de zakelijke dienstverlening. De veranderende sectorstructuur laat zien dat de MRA weerbaar en wendbaar is: de recessie werd mede opgevangen door nieuwe economische activiteiten. De MRA telt nu bijna 2,5 miljoen inwoners en ook dit aantal blijft groeien. 

“Deze verkenning is voor mij erg waardevol.” zegt wethouder Mark Pol. “Dit jaar zie ik voor het eerst dat in alle deelregio’s van de MRA de werkgelegenheid is gestegen en de werkeloosheid is gedaald. Ook in Almere. De werkloosheid in de regio blijft ondanks de afname natuurlijk wel een aandachtspunt. 

De regio als totaal scoort erg goed vergeleken met de rest van Nederland en andere stedelijke regio’s in Europa. In Almere zien we vooral in de groothandel, zakelijke dienstverlening en zorg groei. En die groei in ons eigen bedrijfsleven zet in 2017 door. Wij blijven ons inzetten om een klimaat te creëren waarin ondernemingen kunnen floreren. Door te zorgen voor excellent gastheerschap als een ondernemer ons opzoekt, door innovaties te stimuleren  én door te blijven bouwen aan een krachtige regio met de gemeenten om ons heen.”


Almere als voorbeeld voor zelfbouw in Engeland
22-06-2017Onlangs begeleidde Almere City Marketing de filmploeg van het Britse tv-programma Grand Designs. Hierin worden mensen gevolgd die een groot (zelf)bouwproject zijn begonnen. De filmploeg was in Almere om een vergelijk te maken met Graven Hill, een grote zelfbouwwijk in Oxfordshire.

Flevolandse Zakenvrouwen
22-06-2017

De Almeerse partners Joy Taling van Outdoorpark SEC Survivals en Klaartje Wierbos van theatergezelschap Vis à Vis zijn verkozen tot Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar. 
Samenwerking en synergie
22-06-2017

Samen met de gemeente Almere en onze strategische partner Unibail-Rodamco, vastgoedeigenaar in Almere Centrum, hebben wij dit jaar de handen inéén geslagen om Almere te vermarkten op het gebied van wonen, winkelen en bezoeken.

Rabobank en ACM tekenen nieuwe sponsorovereenkomst
21-06-2017

Afgelopen maandag ondertekenden de directievoorzitter van Rabobank Almere, Ugur Özcan en Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, het sponsorcontract voor de komende editie van het Rabobank Almere Havenfestival.  
Eerste Tiny Houses op BouwEXPO in Almere Poort
19-06-2017


Vandaag gaf wethouder Tjeerd Herrema met de komst van de eerste drie Tiny Houses het startschot voor de ontwikkeling van een ‘tiny buurtje’ in Almere Poort. De BouwEXPO Tiny Houses wil bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe manier van bouwen; klein, betaalbaar en duurzaam.

Mei 'Maand van de Watersport'
02-03-2017

Mei 2017 is door Flevoland uitgeroepen tot ‘Maand van de Watersport’, een initiatief van Sportservice Flevoland. De maand heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende Flevolandse watersportmogelijkheden.

Pagina: 1  2
Van der Valk Hotel Almere Rabobank Almere OVSA
Windesheim Flevoland Klepierre Unibail-Rodamco
Almere Zaken Almere Vandaag Ymere
Almere City FC Almere DEZE WEEK Jacco Oostwouder
Mobiel Centre Almeerse Hockey Club  
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube