Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2
Economie van de Metropoolregio Amsterdam is krachtig, weerbaar en wendbaar
6 maart 2017

De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.

De economie van de MRA groeit dit jaar naar verwachting met 2,5 procent. De werkloosheid daalde in 2016 fors tot 6,5 procent en naar verwachting zelfs naar 5,9 procent in 2017. De economische structuur van de MRA is sinds de bankencrisis veranderd. Niet langer is de financiële sector één van de belangrijkste groeimotoren. De MRA is nu gespecialiseerd in groothandel, specialistische zakelijke diensten (zoals juridische dienstverlening) en overige zakelijke diensten (waaronder uitzend- en reisbureaus). De MRA is bijzonder in trek bij startende bedrijven, vooral in de zakelijke dienstverlening. De veranderende sectorstructuur laat zien dat de MRA weerbaar en wendbaar is: de recessie werd mede opgevangen door nieuwe economische activiteiten. De MRA telt nu bijna 2,5 miljoen inwoners en ook dit aantal blijft groeien. 

“Deze verkenning is voor mij erg waardevol.” zegt wethouder Mark Pol. “Dit jaar zie ik voor het eerst dat in alle deelregio’s van de MRA de werkgelegenheid is gestegen en de werkeloosheid is gedaald. Ook in Almere. De werkloosheid in de regio blijft ondanks de afname natuurlijk wel een aandachtspunt. 

De regio als totaal scoort erg goed vergeleken met de rest van Nederland en andere stedelijke regio’s in Europa. In Almere zien we vooral in de groothandel, zakelijke dienstverlening en zorg groei. En die groei in ons eigen bedrijfsleven zet in 2017 door. Wij blijven ons inzetten om een klimaat te creëren waarin ondernemingen kunnen floreren. Door te zorgen voor excellent gastheerschap als een ondernemer ons opzoekt, door innovaties te stimuleren  én door te blijven bouwen aan een krachtige regio met de gemeenten om ons heen.”


Mei 'Maand van de Watersport'
02-03-2017

Mei 2017 is door Flevoland uitgeroepen tot ‘Maand van de Watersport’, een initiatief van Sportservice Flevoland. De maand heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende Flevolandse watersportmogelijkheden.

Wethouder enthousiast over Global Dance Centre
14-02-2014
 Almere bruist van nieuwe ideeën en ontwikkelingen op elk vlak. In september 2013 is in gebouw Extravert in Almere Buiten een nieuwe dansschool geopend, Global Dance Centre. Wethouder Scholten heeft onlangs een bezoek gebracht aan deze creatieve onderneming. Dit is de tweede officiële Global Dance Centre vestiging onder leiding van ondernemer en choreograaf Shaker. De dansschool is van deze tijd en opgericht om dansers te ontwikkelen in de urban danswereld.
Onderwijsplein op Zakenfestival Almere
26-06-2012
Het thema voor het Zakenfestival Almere, dat op 19 en 20 september plaatsvindt in het Topsportcentrum in Almere, is ‘Talent’. Reden voor Hogeschool CAH Almere, Hogeschool Windesheim Flevoland, ROC Flevoland, MBO College Almere en Universiteit BES La Salle Almere om zich tijdens het Zakenfestival gezamenlijk aan het zakelijk publiek te presenteren op het ‘Onderwijsplein’.
Beursvloer Almere onderdeel van Zakenfestival
25-06-2012
De eerstvolgende Beursvloer Almere wordt onderdeel van het Zakenfestival Almere. Op donderdag 20 september vanaf 16.00 uur worden kennis, menskracht en materialen ’verhandeld’ tijdens het Zakenfestival in Topsportcentrum Almere. Een mooie gelegenheid voor maatschappelijk betrokken ondernemers om kennis te maken met en diensten aan te bieden aan maatschappelijke organisaties en sportverenigingen. Voor organisaties en clubs is het een ontspannen manier om met het bedrijfsleven in gesprek te komen en matches te maken met ondernemers.
OVSA Rabobank Almere Van der Valk Hotel Almere
Windesheim Flevoland Klepierre Mobiel Centre
Almere Vandaag Ymere Almere DEZE WEEK
Jacco Oostwouder Almere City FC Almeerse Hockey Club
Almere Zaken Unibail-Rodamco  
koninklijke onderscheiding harry van dorenmalen

Op donderdag 23 maart 2017 heeft burgemeester Franc Weerwind Harry van Dorenmalen tot Officier in de Orde van Oranje Nassau benoemt. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Van Dorenmalen bij IBM Nederland, waar decorandus 12 jaar de functie van algemeen directeur heeft vervuld.

Challenge Almere-Amsterdam zoekt vrijwilligers

Het triathlon-weekend lijkt nog ver weg maar de organisatie van CHALLENGE ALMERE-AMST ERDAM is alweer druk op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement nog beter neer te zetten dan vorig jaar. Men kan zich voor een grote variatie aan functies aanmelden: van atletenopvang tot dopingcontrole, van waterbrigade tot parcoursbeveiliging, van opbouw van het evenemententerrein tot medische dienst en meer.

Achttien verenigingen Eredivisie Zeilen 2017 beken

 

De deelnemende watersportverenigingen voor de Eredivisie Zeilen 2017 zijn bekend. Met de inschrijving van WSV Het Witte Huis uit Loosdrecht en SZ&WV Uitdam zijn alle achttien deelnemers bekend. Stuk voor stuk sterke verenigingen met de ambitie om landskampioen te worden.

Ga aan boord van de blusboot Jan van der Heyde II

 

Ontdek tijdens de Nationale Museumweek (3 t/m 9 april) ons échte goud: de historische brandblusboot Jan van der Heyde II. Vanaf deze week krijgt de blusboot een vaste plek aan de pier bij Veiligheidsmuseum PIT. Ga aan boord of bekijk dit pronkstuk met de nieuwe kijkwijzer! Let op: maandag is PIT gesloten.

Economie krachtig, weerbaar en wendbaar
De economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft zich krachtig hersteld van de Grote Recessie die bijna 10 jaar geleden begon. Dit blijkt uit de Economische Verkenningen MRA 2017 waarin de staat van de economie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in cijfers en analyses wordt belicht.
© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube